Articole promovate

Sfaturi pentru a-ți alege parfumul pe care îl porți la birou

Parfumul este unul dintre produsele care nu ar trebui să ne lipsească din viața de zi cu zi, însă acesta ar trebui să fie adaptat situațiilor și contextelor în care ne aflăm. Parfumul pe care îl porți zilnic, la birou, este diferit de un parfum de seară sub toate aspectele sale (miros, aplicare, cantitate, persistență). De aceea, pentru a alege în mod corect parfumul potrivit pentru birou, am pregătit pentru tine câteva sfaturi care s-ar putea să îți  fie de ajutor.

Alege pentru birou un parfum de nișă

Deși în mod normal ai fi tentată să alegi un parfum care poate ți-a plăcut la o altă persoană, ideea nu este aceea de a folosi un parfum ca pe o uniformă. În schimb, poți căuta în parfumuri de nisa acele arome care poate că îți plac în parfumurile de designer, cum ar fi ambra, vanilia sau aromele fructate.

Trebuie să știi că marile parfumerii folosesc în general cam aceeași bază de ingrediente în parfumurile lor,însă că diferențele se văd în folosirea uleiurilor esențiale și a substanțelor de fixare. În cazul parfumeriilor de nișă, precum parfumerie Maison Olfactif, uleiurile esențiale sunt baza pentru parfumuri, cu mai puțin alcool și cu mai puțini agenți sintetizați.

În concordanță, poți opta pentru un parfum de nișă care nu doar că miroase excepțional și poate este și din același spectru de arome cu parfumurile pe care le simți la alte persoane, dar te și bucuri de unicitatea și personalitatea pe care ți-o conferă parfumul ales.

Alege un parfum cu note mai puțin stridente

Parfumurile discrete, cu arome florale sau fructate sunt cele mai potrivite pentru birou. De asemenea, parfumurile pe bază de arome de citrice, care îți oferă prospețime pe toată durata zilei, se pot încadra în categoria parfumurilor de birou. Nu se recomandă parfumurile foarte puternice, deoarece birourile sunt spații relativ mici, iar un miros foarte acut și persistent poate deveni deranjant.

Alege un parfum adaptat vestimentației

În general ținutele office impun folosirea unor parfumuri speciale, elegante și cu note rafinate, cum ar fi cele lemnoase sau cele condimentate. Desigur, acestea ar trebui să se regăsească într-o proporție subtilă pentru ca mirosul să nu devină prea agasant. Nu opta pentru parfumuri casual, ci încearcă să găsești parfumuri cu arome misterioase și seducătoare, din gama parfumurilor de zi.

Alegerea parfumului pentru birou trebuie să țină cont de faptul că vei lucra alături de mai multe persoane, care poate că nu vor aprecia la unison mirosul tău, așadar este important să alegi un parfum unic, care să te definească pe deplin și care să nu contrasteze cu specificul locului în care te afli și cu momentul zilei.

Articole asemănătoare

De la pantofi la chei: cum să-ți organizezi spațiul de depozitare la intrarea în casă

Lucy Ionesco

Ce tip de fațete dentare să alegi pentru un zâmbet natural?

Ioana Badulescu

Imaginile groazei la Digi 24. Gandaci de bucatarie pe o invitata de profesie medic. VIDEO

Delia Ion