SIMONA HALEP
Breaking NewsSport

Simona Halep a fost depistata pozitiv la un control antidopig facut la US Open 2022

Lumea sportului din Romania este devastata la auzul vestii ca Simona Halep, cea mai buna jucatoare de tenis de camp pe care a avut-o vreodata tara noastra, a fost testata pozitiv la un control anti-doping efectuat in cadrul turneului US Open 2022, turneu care s-a desfasurat in luna august.

Substanta interzisa incriminata ar fi Roxadustat, o substanta recent introdusa de forurile mondiale de tenis pe lista neagra. Chiar daca neaga orice incercare de a se dopa, Simona Halep a recunoscut ca perioada urmatoare va fi una extrem de dificila pentru in in incercarea de a-si demonstra nevinovatia.

„Astazi incepe cel mai greu meci al vietii mele. Am fost notificata ca am fost testata pozitiv pentru o substanta numita Roxadustat intr-o cantitate extrem de mica, ceea ce este cel mai mare soc al vietii mele”, a anuntat Simona Halep. Românca neaga in totalitate acuzatiile si spune ca va lupta pentru a-si salva renumele. „De-a lungul intregii mele cariere, ideea de a trisa nu mi-a trecut niciodata prin minte, e total in opozitie cu valorile cu care am fost educata. Ma simt complet confuza si tradata.

Voi lupta pâna la sfârsit sa dovedesc ca n-am luat niciodata intentionat o substanta interzisa si am incredere ca mai devreme sau mai târziu adevarul va iesi la iveala”, a completat ea.

„Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare si povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul in ultimii 25 de ani”, completeaza sportiva.

Agentia Internationala de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat ca Simona Halep a fost suspendata provizoriu in temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping de tenis din 2022 (TADP). ITIA a trimis jucatorului o notificare preinculpare cu privire la o incalcare a regulilor antidoping la 7 octombrie 2022, potrivit publicatiei de specialitate TennisTonic.

Simona Halep a contestat prima proba, dar si rezultatul esantionului B a iesit tot pozitiv, astfel ca a fost suspendata provizoriu de la toate competitiile sportive. La US Open 2022, unde a fost prinsa dopata, Simona Halep a pierdut inca din primul tur impotriva ucrainencei Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Aflata pe locul 9 mondial, Simona Halep nu a mai jucat niciun meci de la US Open.

Dupa ce s-a operat la nas, ea a anuntat ca in aceste momente are nevoie de recuperare. Daca, initial, ea a spus ca va lipsi de pe teren doar câteva luni, a transmis apoi ca se va intoarce abia in 2023.

Articole asemănătoare

Atac langa fostul sediu Charlie Hebdo din Paris, trei persoane injunghiate sunt in stare grava – Update

Lucy Ionesco

Ministerul Educatiei anunta un ordin referitor la normele de desfasurare a orelor online. Printre prevederi, reducerea materiei si scurtarea orarului

Teodora Badescu

Barcelona a facut un transfer surpriza. Uite ce atacant si-a luat

Lucy Ionesco