Simona Halep si Novak Djokovic, desemnati campioni mondiali de Federatia Internationala de Tenis

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 13, 2018 17:06

Simona Halep si Novak Djokovic, desemnati campioni mondiali de Federatia Internationala de Tenis

Simona Halep a fost desemnata in premiera campioana mondiala de ITF. Romanca noastra si sarbul Novak Djokovic, locul I ATP, au fost desemnati campioni mondiali de Federatia Internationala de Tenis (ITF). Simona Halep este pentru a 58-a saptamana pe primul loc in clasamentul WTA. 

Djokovic primeste pentru a sase oara in cariera acest titlu din partea ITF, in timp ce pentru Simona Halep este o premiera. Desi jucatoarea romana a fost numarul 1 mondial si la finalul anului 2017, campioana mondiala, in viziunea forului international, a fost spaniola Garbine Muguruza.

“Este o mare onoare sa fiu desemnata campioana mondiala ITF pentru prima data. Am avut un an incredibil, castigand primul meu grand slam la Roland Garros si terminand sezonul ca numarul 1 mondial. Sa fiu recunoscuta in acest fel este special cu adevarat si imi ofera o motivatie suplimentara sa continui sa muncesc in sezonul viitor”, a declarat Halep.

Simona Halep este la saptamana cu numarul 58 pe primul loc al clasamentului WTA, a 40-a in 2018.

ITF acorda aceste titluri pe baza un sistem care tine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar in care o pondere speciala o au turneele de grand slam si cele doua competitii pe echipe, Cupa Davis si Cupa Federatiei.

Laureatii isi vor primi distinctiile la Cina Campionilor Mondiali, din 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, in timpul turneului de la Roland Garros.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.