Bacalaureat 2017
Viata bate filmul

SIMULARE BACALAUREAT 2016 – LIMBA ROMANA. SUBIECTE BAREM DE CORECTARE ROMANA BAC 2016

SIMULARE BACALAUREAT 2016 LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ. Luni începe simularea pentru Bacalaureat 2016. Calendarul de desfasurare a simularii la BACALAUREAT 2016 arata ca luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Detalii despre subiectele date la proba de Limba si literatura Romana din cadrul simularii examenului de BACALAUREAT 2016 puteti citi mai jos. Conținuturile pentru simulare si competenţele asociate acestora sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat naţional, în vigoare.

UPDATE SIMULARE BACALAUREAT 2016 – LIMBA ROMANA. SUBIECTE BAREM DE CORECTARE ROMANA BAC 2016: Subiectele la simularea examenului de BACALAUREAT 2016 – proba la Limba Romana – au fost diferite, în funcție de profilul și specializarea elevilor, transmite Europa FM. Astfel, elevii de clasa a XI-a, de la profilul Real-tehnologic şi vocaţional, au primit, la primul subiect la Limba Romana, poezia „Nici luna luminoasă, nici stelele din ceri” de Mihai Eminescu. Pornind de la acest text, au avut de rezolvat nouă cerințe, precum găsirea unor sinonime, identificarea motivelor literare și comentarea primei strofe.

SIMULARE BACALAUREAT 2016 – LIMBA ROMANA. SUBIECTE BAREM DE CORECTARE ROMANA BAC 2016. La al doilea subiect la Limba Romana in cadrul testului de simulare a examenului de BACALAUREAT 2016, au avut de scris un text argumentativ despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan, iar la ultimul subiect – de redactat un eseu de maximum 900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un basm cult studiat.

Elevii de clasa a XII-a de la profilul Real au avut de rezolvat nouă cerințe, la primul subiect, pornind de la poezia „În seara asta” de Adrian Maniu. La subiectul al II-lea, elevii au redactat un text argumentativ despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi, iar la subiectul al III-lea cerința a fost redactarea unui eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

La profilul Uman, elevii de a XII-a au avut de evidențiat relația dintre două personaje într-un roman psihologic sau un roman al experienței studiat.

Ministerul Educatiei a stabilit ca rezultatele la simularea examenului de BACALAUREAT 2016 vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii. Modele de subiecte pentru BAC 2016 puteti vedea mai jos.

BACALAUREAT 2016. SIMULARE BACALAUREAT 2016 clasa a 11-a si a 12-a Romana, Matematica, Istorie

SIMULARE BACALAUREAT 2016 LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ. SUBIECTE – BAREM DE CORECTARE BAC 2016. La simularea examenului de BACALAUREAT 2016 de anul trecut, elevii au avut printre subiectele de simulare pentru proba la Limba şi Literatura Română „Jocurile Dianei” de Anton Holban, la profil uman clasa a XII-a şi Ioan Slavici la clasa a XI-a. La profilul real al simulare bac elevii au primit un text la prima vedere din Caragiale.

SIMULARE BACALAUREAT 2016 LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ. SUBIECTE – BAREM DE CORECTARE BAC 2016. Pentru simulare sunt exceptate următoarele conținuturi:

SIMULARE BACALAUREAT 2016. SUBIECTE BAC 2016. REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016, PE 18 MARTIE 2016

• reguli ale monologului, reguli și tehnici de construire a dialogului, stiluri funcționale adecvate situației de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale și nonverbale în comunicarea orală
• textul dramatic postbelic
• limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii
• simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelică, perioada postbelică
• interpretări și judecăți de valoare exprimate în critica și în istoria literară
• autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu.

CALENDAR BACALAUREAT 2016: Modificari la examenul de BAC 2016

SIMULARE BACALAUREAT 2016: Pentru al treilea an, liceenii vor sustine la nivel national simulari ale examenelor de bacalaureat, ceea ce inseamna ca testarile vor avea loc la aceeasi data in toate liceele din tara, iar elevii vor avea de rezolvat subiecte unice, concepute de Ministerul Educatiei.

SIMULARE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2016, EDU.RO. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Simularea examenelor scrise de bacalaureat va fi sustinuta de elevii de clasa a XI-a si a XII-a

7 martie 2016 Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa
8 martie 2016 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
9 martie 2016 Simulare – Proba obligatorie a profilului – proba scrisa
10 martie 2016 Simulare – Proba la alegere a profilului si specializarii (numai pentru elevii clasei a XII-a) – proba scrisa
18 martie 2016 Afisarea rezultatelor.

Ministerul a stabilit ca rezultatele de la aceste simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii.

 

Stiri pe aceeasi tema

ERIC ENACHE, PILOTUL NEXT STAR DIN 14 APRILIE 2016. Viseaza sa ajunga pilot de Formula 1

Bogdan

PATRIA MEA ESTI TU EPISODUL 3 REZUMAT, 15 SEPTEMBRIE 2017

Delia Ion

MIREASA PENTRU FIUL MEU 17 NOIEMBRIE 2015. Cuplul Nicolae-Loredana a devenit istorie inainte de a prinde contur cu adevarat

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult