14.2 C
România
25 februarie 2021
Simulare de incendiu la UMF Iasi, urmata de o conferinta de presa a secretarului de stat Raed Arafat
Social

Simulare de incendiu la UMF Iasi, urmata de o conferinta de presa a secretarului de stat Raed Arafat

S-a dat alarma, sambata, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi. Intre orele 9.00 si 11.30 a avut loc o simulare de incendiu la Institutul de Anatomie al UMF Iasi.

Simularea de incendiu de la UMF Iasi este urmata de o conferinta sustinuta de dr. Raed Arafat in amfiteatrul de anatomie. Raed Arafat (n. 24 mai 1964) este un medic roman de origine palestiniana, care in septembrie 1990 a inceput sa puna bazele Serviciulului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) la Targu Mures, devenit ulterior serviciul medical national de interventie rapida. In prezent detine functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

In caz de incendiu sau alte pericole ce pot avea loc intr-o cladire, este important a se urmari evacuarea cat mai rapida i in siguranta a persoanelor. In acest sens, in functie de categoria persoanelor implicate, se stabilesc modalitatile de alarmare, comportamentul de adoptat in caz de urgenta, atributiile pe care trebuie sa le
indeplineasca factorii responsabili desemnati.

Concluziile rezultate in urma unor incendii demonstreaza ca, in caz de pericol, comportamentul persoanelor se poate caracteriza prin:
a. in primele momente de la alarmare, nesiguranta, interpretare gresita, indecizie si cautare de informatii;
b. reactia sceptica la semnalul de alarma de incendiu (alarma este reala sau este vorba doar de un exercitiu ?);
c. efectul de grup asupra individului;
d. evitarea cailor de evacuare, de care utilizatorii nu sunt siguri .

Studii internationale arata in mod clar ca in caz de incendiu, oamenii cauta mai intai sa stie ce se intampla, iar influenta de grup este atat de mare ca individul urmeaza actiunile grupului, chiar daca acestea contravin propriei perceptii a situatiei sau propriei norme comportamentale. Daca grupul nu reactioneaza, nu reactioneaza nici individul, el gasindu-se, astfel, in situatia in care propria sa viata este amenintata.

Stiri pe aceeasi tema

Extrasul de plan cadastral poate fi obtinut online de catre notari in toate orasele din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Puiu Popoviciu: Voi veni in tara doar atunci cand se vor respecta drepturile omului

Ioana Badulescu

Le Monde considera ca Kovesi este cea mai potrivita pentru a conduce Parchetul European: Si daca ea va fi primul roman care ocupa o functie importanta in UE?

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult