SIMULSimularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala, amanate din cauza coronavirusuluiARE BACALAUREAT 2015. SUBIECTE ROMANA BACALAUREAT
Breaking News Examene Social

Simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala, amanate din cauza coronavirusului

Ministerul Educatiei a anuntat ca simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala se vor amana din cauza cresterii numarului de persoane infectate cu coronavirus. De asemenea, se suspenda cursurile after-school, iar inscrierile in clasa pregatitoare se vor face online.

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a organizat marti o videoconferinta cu inspectorii scolari generali si inspectorii scolari generali adjuncti. Potrivit unui comunicat de presa, „s-a aprobat suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar incepand cu data de 11 martie 2020 pana in data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei”.

Precizarile oferite de Ministerul Educatiei:

1.Simularile pentru Evaluarea Nationala, examenul de Bacalaureat, dar si diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amana pana la o data care va fi comunicata ulterior.

2. Inscrierea pentru clasa pregatitoare se va realiza in continuare, online, iar validarea inscrierii se va prelungi cu o saptamana, dupa deschiderea scolilor. Totodata, si activitatea de evaluare psihosomatica pentru clasa pregatitoare se va amana pana dupa reluarea cursurilor.

Iti recomandam si: Ministerul Educatiei: Profesorii nu sunt obligati sa vina la scoala in martie, salariile vor fi platite integral

3. Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant vor decide modalitatea legala de recuperare a procesului educational afectat de suspendarea cursurilor in perioada 11-22 martie 2020.

4. Ministerul Educatiei si Cercetarii incurajeaza realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar daca ele nu inlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a mentine comunicarea intre elevi si cadrele didactice.

5. Toate activitatile extrascolare sunt si acestea anulate pana la o data care va fi comunicata ulterior.

6. Activitatile din cadrul programului „Scoala dupa scoala” (after-school) care functioneaza in unitatile de invatamant de stat sau particulare se vor suspenda pe aceasta perioada.

7. De asemenea, conform hotararii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experienta, respectiv stagiile de practica in spitale ale studentilor si cursantilor scolilor postliceale sanitare se suspenda pana la data de 31.03.2020, daca nu au fost incepute anterior datei adoptarii prezentei hotarari (nr.6/09.03.2020).

In cadrul videoconferintei de marti, Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a solicitat inspectorilor generali si inspectorilor generali adjuncti sa existe o informare si o comunicare continua intre cadrele didactice, parinti si elevi. Este foarte important ca in aceasta perioada in care cursurile sunt suspendate, elevii sa nu se expuna in spatiile aglomerate.

Mentionam ca numarul elevilor afectati de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a decis, luni, sa isi asume varianta inchiderii scolilor si gradinitelor timp de o saptamana si jumatate, urmand ca masura sa fie prelungita, daca situatia o va impune.

Decizia se aplica de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, a anuntat premierul Ludovic Orban luni seara.

Stiri pe aceeasi tema

Fostul Principe Nicolae, printul inimilor! Publicatia Daily Mail il compara cu Printul Harry al Marii Britanii

Ioana Badulescu

Biografie Tatiana Niculescu Bran – Cine este purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Franta si-a redeschis granitele cu Marea Britanie

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult