Sindicalistii de la metrou ameninta cu greva generala, astfel ca metroul ar putea sa circule abia dupa ora 16.00
Social Stiri locale

Sindicalistii de la metrou ameninta cu greva generala, astfel ca metroul ar putea sa circule abia dupa ora 16.00

Războiul spațiilor comerciale de la metrou face victime printre călători, scriu jurnalistii de la Adevărul, potrivit carora, de săptămâna viitoare, metroul ar putea să circule abia după ora 16:00, în fiecare zi. Sindicaliştii, care au făcut o grevă de avertisment de două ore joi dimineaţă, ameninţă cu greva generală.

Sindicalistii de la metrou sunt nemulţumiţi de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova i-a atacat dur pe sindicalişti susţinând că adevărata miză a grevei nu ar fi revendicările salariale, ci gestionarea şi exploatarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

Ministrul a dezvăluit şi care sunt veniturile din exploatarea spaţiilor din staţii: 2,8 milioane lei în 2015, din care administraţia a primit 700.000 de lei; 2,9 milioane lei în 2016, din care 734.000 lei au ajuns la administraţie; 3 milioane de lei în 2017, din care 796.000 de lei au mers la administraţie şi 2,376 milioane lei în acest an, din care 855.000 de lei i-a primit administraţia.

Cât îi priveşte pe angajaţii de la metrou, în ultimii patru ani aceştia au avut parte de trei majorări salariale, mai spun autorităţile.

„Minciuni!”,a reacţionat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Stiri pe aceeasi tema

Scoli inchise pe 17 si 18 decembrie din cauza vremii. Autoritatile locale din doua judete au anuntat suspendarea cursurilor

Ioana Badulescu

Crima de la Zapodeni, judetul Vaslui: Barbatul care si-a omorat sotia s-a sinucis

Cristiana Petrariu Bota

Celula lui Oprescu, perchezitionata de politisti. S-au gasit mai multe doze de insulina

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult