Sindicalistii de la metrou ameninta cu greva generala, astfel ca metroul ar putea sa circule abia dupa ora 16.00
SocialȘtiri locale

Sindicalistii de la metrou ameninta cu greva generala, astfel ca metroul ar putea sa circule abia dupa ora 16.00

Războiul spațiilor comerciale de la metrou face victime printre călători, scriu jurnalistii de la Adevărul, potrivit carora, de săptămâna viitoare, metroul ar putea să circule abia după ora 16:00, în fiecare zi. Sindicaliştii, care au făcut o grevă de avertisment de două ore joi dimineaţă, ameninţă cu greva generală.

Sindicalistii de la metrou sunt nemulţumiţi de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova i-a atacat dur pe sindicalişti susţinând că adevărata miză a grevei nu ar fi revendicările salariale, ci gestionarea şi exploatarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

Ministrul a dezvăluit şi care sunt veniturile din exploatarea spaţiilor din staţii: 2,8 milioane lei în 2015, din care administraţia a primit 700.000 de lei; 2,9 milioane lei în 2016, din care 734.000 lei au ajuns la administraţie; 3 milioane de lei în 2017, din care 796.000 de lei au mers la administraţie şi 2,376 milioane lei în acest an, din care 855.000 de lei i-a primit administraţia.

Cât îi priveşte pe angajaţii de la metrou, în ultimii patru ani aceştia au avut parte de trei majorări salariale, mai spun autorităţile.

„Minciuni!”,a reacţionat preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Articole asemănătoare

Apele Dunarii incep sa creasca in Dobrogea, depasind cota de atentie

Ioana Badulescu

Ion Aliman, primar in comuna Deveselu, a murit din cauza infectiei cu noul coronavirus. Candida la alegeri

Lucy Ionesco

Comisia de la Venetia, raspuns pentru CCR: Libertatea de exprimare este o valoare fundamentala intr-un stat democratic, dar cei aflati in functii publice trebuie sa se abtina in critici

Ioana Badulescu