Social

Sindicalistii de la metrou picheteaza Ministerul Transporturilor si ameninta cu greva generala

Sindicalistii de la metrou picheteaza, vineri, Ministerul Transporturilor si ameninta cu greva generala. Uniunea Sindicatelor Libere (USL) Metrou protesteaza fata de taierea a 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare si ameninta ca urmatoarea masura va fi declansarea unei greve generale.

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM) cere, totodata, ca societatea Sindomet (firma a sindicatului de la metrou care administreaza spatiile comerciale din statii) sa fie pastrata in administrarea USLM si sa nu treaca in administrarea Metrorex.

Referitor la maririle salariale, sindicalistii au spus ca nici macar nu stiu cat sa ceara, in contextul taierii fondurilor. Acestia au punctat insa ca „vom cere cât mai mult”.

La Ministerul Transporturilor se adunasera aproximativ 300 de protestatari, printre care se numara angajati ai Metroului, dar si intreprinzatorii care detin spatii comerciale in statiile de metrou.

„Zilele trecute am avut negocieri cu ministerul și administrația, pe 27 septembrie expiră contractul colectiv de muncă. Ni s-au tăiat 41,5 milioane de lei din fondurile de exploatare, lucru care pune în pericol inclusiv siguranța circulației metroului. Acum avem doar un pichet aici, la minister, dar dacă lucrurile vor continua așa ne vom aduna și la Guvern și, într-un final s-ar putea să ajungem să facem grevă generală”, a declarat Ion Rădoi, președintele USLM.

Greva generală înseamnă oprirea metroului, dar cu asigurarea a o treime din activitate, ceea ce înseamnă că trenurile vor circula doar de la ora 16.00, a explicat liderul sindical.

Ion Rădoi a mai spus că sindicatul „și-ar putea retrage toți oamenii pe care îi are la niveluri de vârf ale Partidului Social Democrat”, el însuși fiind fost membru al PSD.

Stiri pe aceeasi tema

Bilete de trimitere si concedii medicale in format electronic

Cristiana Petrariu Bota

Copiii incadrati in cele patru grade de handicap pot primi un stimulent financiar in valoare de 1.000 lei/luna

Delia Ion

Inmormantarea lui Dan Condrea, in prezenta catorva zeci de oameni. FOTO

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult