Sindicatul Functionarilor Publici: Salariile ar putea scadea pentru 22.000 de angajati. Ne pregatim de proteste
Breaking News

Sindicatul Functionarilor Publici: Salariile ar putea scadea pentru 22.000 de angajati. Ne pregatim de proteste

Presedintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat că vor scădea veniturile angajaților din ministere şi ale celor din instituțiile deconcentrate cu până la 40 la sută, in aceasta situatie putand ajunge 22.000 de angajati. Diminuarea salariilor se produce ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat dar şi pe fondul aplicării noii legi a salarizării. În aceste conditii, funcționarii publici se pregătesc de proteste.

Sebastian Oprescu a explicat ca la Ministerul Afacerilor Externe vor fi cele mai mari scaderi de venituri, cu până la 40%. De ce? Pentru că salariul acestor angajați, fiind raportat la nivelul celor din exterior, depășește maximul din grila de salarizare.

Din același motiv, salarii scăzute vor primi si cei cu funcții de execuție, care au venituri mari, dar și vechime și experiență pe măsură, completează Sebastian Oprescu.

Transferul contribuțiilor exclusiv în sarcina angajatului vine peste majorarea salarială de 25%. Fiind o majorare salarială de 25%, contribuțiile de 22,5%, automat rămân 2,5% creștere”, a explicat liderul sindical.

Acesta susține că mai sunt instituții în care cei necalificați vor fi plătiți la fel ca cei calificați în urma creșterii salariului minim pe economie.

În aceste condiții, sindicaliștii se pregătesc de proteste, adaugă Sebastian Oprescu.

Stiri pe aceeasi tema

Prima runda de negocieri pentru desemnarea procurorului european. PE a optat pentru Kovesi, Consiliul UE pentru Jean Francois Bohnert

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII 2017. Salariile medicilor vor porni de la 1.200 de euro/luna, iar cel mai mare salariu il va avea medicul de la medicina de urgenta

Cristiana Petrariu Bota

Noua identitate a societatii civile, sub masca apolitismului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult