Social

Sistemul de taxare la metrou se schimba. Cardul contactless va inlocui cardul magnetic actual

Sistemul de taxare la metrou se schimba. Instalatiile de taxare care echipeaza in prezent statiile de metrou vor fi modernizate, cardul contactless urmand a inlocui cardul magnetic actual. Pentru ca acest proiect sa devina realitate, Metrorex vrea sa contracteze lucrari de modernizare a instalatiilor de control al accesului la metrou, contractul avand o valoare estimata de 186 milioane lei (42 milioane euro), cu tot cu TVA.

Contractul vizează modernizarea instalaţiilor pe Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera şi Magistrala 3 Dristor 1 – Preciziei, pentru 41 de staţii de metrou, scrie Digi 24 pe pagina electronica. Proiectul va fi finantat cu fonduri europene.

Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată. Potrivit sursei citate, soluţia tehnologică propusă pentru titlurile de transport este cardul contactless, care va funcţiona temporar împreună cu cardul magnetic actual.

Vezi si: PROBLEME LA MAGISTRALA 5. Lucrarile la metroul din Drumul Taberei, finalizate doar pe jumatate

Sistemul automat de taxare la metrou a fost pus în funcţiune în anul 1995, când s-a renunţat la plata directă a călătoriei cu monede şi au fost introduse cartelele magnetice.

Completările ulterioare au adăugat sistemului automat de taxare reţeaua de comunicaţii, servere, up-gradarea echipamentului de ghişeu din staţii şi automate de vânzare.

„Sistemul automat de taxare al Metrorex bazat pe cardul magnetic, deşi încă funcţional, este la limita perioadei eficiente de utilizare datorită uzurii fizice şi morale, precum şi datorită epuizării capacităţilor de dezvoltare. În aceeaşi măsură, aplicaţiile software de management al tranzacţiilor funcţionează pe reţele de transmise date de tip ATM, care necesită mentenanţă la costuri foarte mari pentru echipamente scoase din fabricaţie. Tranzacţiile călătoriilor, colectate în sistem, sunt procesate în majoritatea situaţiilor de computere din generaţia Pentium II (an 1997) la care de asemenea mentenanţa şi procurarea de piese de schimb sunt cel puţin deficitare, dacă nu imposibil de executat în anumite situaţii”, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii.

Achiziţia va fi finanţată cu fonduri europene şi bani de la buget, termenul pentru finalizarea acordului fiind de 260 de zile de la data atribuirii.

Acordul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut. Ofertele pot fi depuse până la 23 iunie, mai noteaza Digi 24.

Sursa foto: incont.ro

Related posts

LEGEA GRATIERII. Guvernul a scris peste noapte Legea gratierii si a modificat definitia abuzului in serviciu. Ministerul Justitiei a publicat proiectele pe site

Delia Ion

Accident rutier produs de Miron Cozma in Craiova. Luceafarul huilei, dus cu ambulanta la spital

Lucy Ionesco

LEGEA BIG BROTHER, IN VIGOARE? MAI se reuneste pentru discutii privind situatia de securitate

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult