Sistemul electronic de plata pe podul de la Fetesti intra in vigoare peste 6 zile. La 7577 soferii vor trimite SMS pentru efectuarea platii
Social

Sistemul electronic de plata pe podul de la Fetesti intra in vigoare peste 6 zile. La 7577 soferii vor trimite SMS pentru efectuarea platii

Pe 30 aprilie , ora 24, va intra in functiune noul sistem electronic de plata la Podul de la Fetesti, masura menita a decongestiona traficul, prin evitarea producerii cozilor interminabile  pentru a plati taxa de trecere a podului.

La Fetesti va ramane, pe fiecare sens, o singura statie cu bariera pentru cine nu doreste sa plateasca taxa electronic si doua statii pe care este montat sistemul informatic. Soferii vor putea plati in avans tariful de trecere a podului sau a doua zi, pana la ora 24. 

In planul opus, potrivit lui Cristian Andrei, director adjunct CNADR, „cine nu isi va plati tariful de trecere la podul de la Fetesti, va fi sanctionat cu proces verbal dupa tipicul rovignetei, se inregistreaza numarul de inmatriculare, exista baze de date prin care se va verifica tipul autovehicului si noi vom emite procesul verbal in caz ca aceste tarife nu vor fi platite in termenele legale”.

In ceea ce priveste modalitatea de plata, soferii care circula pe Autostrada Soarelui vor avea mai multe alternative: fie prin SMS la numarul 7577 – taxat diferit de catre operatorii de telefonie mobile, fie la benzinariile partenere companiei de drumuri, indiferent de locul in care acestea se afla amplasate in tara, fie cash la singurul ghiseu ramas la Fetesti.

Tariful pentru trecerea podului de la Fetesti nu se modifica: autoturismele si autovehiculele cu masa mai mica sau egala cu 3,5 tone vor plati o taxa de trecere de 31 de lei, microbuzele si alte mijloace de transport calatori care au 9-23 locuri, precum si autovehiculele cu masa cuprinsa intre 3,5 si 12 tone vor plati o taxa de trecere de 47 lei, iar autobuzele, autocarele si alte mijloace de transport calatori cu o capacitate care depaseste 23 de locuri, precum si autovehiculele care au sau depasesc 12 tone si au maxim 3 axe vor plati o taxa de trecere de 64 lei.

 

Stiri pe aceeasi tema

Dezvaluiri socante! Daniela Dinca, fiica lui Gheorghe Dinca, ar avea legaturi cu traficul de fete

Ioana Badulescu

Unele trenuri CFR Calatori inregistreaza intarzieri de peste 5 ore in zona Brasov

Cristiana Petrariu Bota

Bacteria E-Coli, descoperita in zeci de produse din 24 de judete si Bucuresti

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult