-9.4 C
România
16 ianuarie 2021
Sistemul informatic pentru cardul de sanatate are din nou probleme
Social

Sistemul informatic pentru cardul de sanatate are din nou probleme

După mai bine de 24 de ore, sistemul informatic pentru cardul de sănătate continuă să aibă probleme. Atât medicii de familie, cât şi pacienţii se plâng de faptul că pierd ore bune, uneori chiar zile, pentru operaţiuni care, în mod normal, n-ar trebui să dureze mai mult de câteva minute.

Casa de Asigurări de Sănătate se chinuie de ceva timp pentru rezolvarea acestor problemele grave, care ii afecteaza direct pe pacienti.

Practic, nimic nu funcţionează. În primă fază, medicul de familie nu poate verifica dacă pacientul are calitatea de asigurat. În astfel de situaţii, medicul ar putea face verificarea și direct de pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate. Problema e că nici acea platformă nu poate fi accesată.

În plus, nici rețete sau trimiteri nu se pot elibera, spun pacienții. Situaţia este una tipic românească, oamenii sunt siliţi să aștepte până când sistemul „se deblochează”. Uneori zile.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriel Berca, retinut de procurorii DNA Bacau

Cristiana Petrariu Bota

Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca, angajati de la mai multe sectii sunt infectati cu COVID-19

Teodora Badescu

Mihai Gadea dezaproba declaratiile lui Ciolos: Antena isi va pierde licenta fara un sediu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult