Breaking News Economie

Site-ul immimvest.ro este functional, inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua pana la sfarsitul anului 2020. Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit

Site-ul immimvest.ro poate fi accesat de marti dimineata, iar dupa prima jumatate de ora erau deja inregistrate in sistem peste 1.000 de cereri. La ora 11.00 erau peste 6.000 de cereri. Inscrierile in program se fac pe site-ul IMM Invest, deschis de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), se vor desfasura in sesiune continua pana la sfarsitul anului 2020 si in limita plafonului disponibil (15 miliarde de lei). 

„Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statutul de IMM”, sustine FNGCIMM.

Reamintim ca prima incercare a sesiunii de inscrieri IMM Invest, din 17 aprilie, a esuat, pagina online fiind nefunctionala la scurt timp de la lansare.

„Procedura va fi reluata de la 0 si ii asiguram pe antreprenorii care vor accesa aplicatia ca toti pornesc in Programul IMM INVEST cu sanse egale. Pentru a asigura cele mai bune conditii pentru IMM-urile solicitante, portalul www.imminvest.ro a fost dezvoltat de catre specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale, care au lucrat neintrerupt, inclusiv in perioada Sarbatorilor Pascale, pentru a aseza infrastructura informatica a programului IMM INVEST pe cea mai sigura si stabila platforma tehnologica. De asemenea, aplicatiile au fost evaluate din punct de vedere al securitatii cibernetice de catre echipe din cadrul STS si SRI”, arata recent Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. 

Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statul de IMM. Confirmarea eligibilitatii nu reprezinta acordul de finantare. Dupa aceasta prima verificare, documentele sunt transmise catre banca selectata de catre IMM, unde se va face analiza solvabilitatii si se va aproba solicitarea de credit. In etapa urmatoare, daca finantarea este aprobata, documentatia se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului si pentru aprobarea ajutorului de stat.

In cadrul programului IMM INVEST s-au inscris 22 de banci finantatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investitii in valoare de pana la 10.000.000 lei, garantate de stat pana la maxim 80%, durata finantarii fiind de pana la 72 de luni. Rata dobanzii – Robor la 3 luni +2%/an, este subventionata 100% de la bugetul de stat. Pentru IMM–urile care solicita credite/linii de credit pentru capital de lucru, finantarile pot ajunge pana la 5.000.000 lei, garantate pana la 80% in cazul intreprinderilor mijlocii si pana la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, in cazul intreprinderilor mici si micro. Durata finantarii pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 36 de luni, rata dobanzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. In cazul ambelor tipuri de credite, dobanda, costurile de acordare, monitorizare si administrare a garantiilor acordate in numele si contul statului, vor fi suportate de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

STS a preluat site-ul IMM Invest. Platforma a fost securizata

Serviciul de Telecomunicatii Speciale a preluat site-ul IMM Invest pentru dezvoltare, administrare si gazduire.

Arhitectura informatica a portalului a fost reproiectata, optimizata, securizata si consolidata ca un numar mare de utilizatori sa poata accesa, anunta STS.

Specialistii sunt acum atenti si monitorizeaza pentru a preveni incidentele de securitate.

„In baza analizei realizate impreuna cu reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, portalul IMM INVEST a fost preluat pentru dezvoltare, administrare si gazduire de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Arhitectura informatica a portalului a fost reproiectata, optimizata, securizata si consolidata astfel incat sa permita functionarea in conditii de accesare simultana a unui numar ridicat de utilizatori. Totodata, specialistii STS desfasoara permanent activitati de prevenire a incidentelor de securitate”, este anuntul STS.

Florin Citu: Imminvest.ro este live. Avem un singur risc major

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca in prima ora de la relansarea portalului IMM INVEST au fost inregistrate peste 2500 de cereri de finantare.

„Imminvest.ro este live. Peste 2500 de cereri in prima ora. (…) Nu ne oprim aici. Urmeaza si alte masuri pentru TOTI romanii”, a scris Florin Citu.

 

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE BEC: PSD castiga Parlamentul Romaniei cu un scor istoric, PNL – 20%, PMP trece pragul electoral

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Sanatatii va evalua toate spitalele private. Sanctiunile pot ajunge pana la retragerea autorizatiei de functionare

Ioana Badulescu

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, cu putin timp inainte de votul Parlamentului. Presedintele Iohannis trebuie sa desemneze un nou prim-ministru

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult