Site-ul televiziunii germane de stat ZDF a corectat articolul defaimator la adresa Romaniei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 4, 2018 23:32

Site-ul televiziunii germane de stat ZDF a corectat articolul defaimator la adresa Romaniei

Site-ul televiziunii germane de stat ZDF a corectat articolul defaimator la adresa Romaniei publicat de Agentia Germana de Presa (DPA) referitor la aniversarea Centenarului Marii Uniri si care a starnit reactii la Bucuresti.

Articolul cu privire la Romania a fost rectificat printr-o precizare scurta, la final: „In versiunea anterioara a articolului a fost folosit expresia anexarea Transilvaniei. Am schimbat asta”.

Citeste si: MAE condamna articolul DPA: O abordare tendentioasa, care dovedeste necunoasterea istoriei. Cerem rectificarea stirii

Ambasada Germaniei la Bucuresti se dezice de articol si solicita oficial corectarea lui.

„Statul roman modern a luat nastere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea si Transilvania. Am sarbatorit, impreuna, aniversarea acestui stat roman modern la 1 decembrie. Sasii transilvaneni s-au pronuntat si ei, din proprie initiativa, pentru noul stat, la Adunarea Sasilor din ianuarie 1919, de la Medias.
Relatari publice care contrazic aceasta intelegere sau care pot conduce la interpretari eronate nu corespund punctului de vedere al Guvernului Federal. Pe cale de consecinta, am solicitat Agentiei Germane de Presa dpa si televiziunii publice ZDF o corectura a pasajelor respective din materialul „Rumanien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens“, publicat la 01.12.2018″, se arata intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.