12 C
România
28 septembrie 2021
Situatie alarmanta, inca 4 oameni au murit din cauza virusului gripal
Social

Situatie alarmanta, inca patru oameni au murit din cauza virusului gripal

Situația privind decesele cauzate de virusul gripal devine alarmantă în România. Luni, 12 februarie, specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat patru decese, numărul total ajungând astfel la 22. 

Au fost răpuși de gripă: bărbat de 48 de ani, din județul Iași, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal; bărbat de 67 de ani, din jud.Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal; femeie de 63 de ani, din jud.Arad, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal; femeie de 65 de ani, din jud. Călărași, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal.

Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.

Totodată, vaccinarea antigripală este ferm recomandată și populației generale, active, care nu se încadreaza în nici una din categoriile de risc de a dezvolta complicații ale gripei, potrivit (MS).

În cazul apariției simptomelor de boală, Ministerul Sanatatii recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care ați fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus și limitarea contactului cu alte persoane.

Stiri pe aceeasi tema

Vlad Dinu, un licean de la Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti, castigator in finala „Compania anului 2015” de la Berlin

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Culturii a impins Marea Unire pana in 2023, ministrul George Ivascu incearca sa prezinte Centenarul intr-un mod optimist

Ioana Badulescu

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL: Franta – Honduras 3-0 (1-0) in grupa E

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult