Situatie fara precedent! Romania cere ajutorul UE in criza imunoglobulinei pentru a asigura medicamentele necesare pacientilor
Breaking News

Situatie fara precedent! Romania cere ajutorul UE in criza imunoglobulinei pentru a asigura medicamentele necesare pacientilor

Situatie disperata in tara noastra generata de criza imunoglobulinei. România cere ajutorul Uniunii Europene în problema imunoglobulinelor. Avem nevoie de 5000 de doze, a declarat pentru RFI, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat luni seară că a luat decizia de a declanşa mecanismul european de protecţie civilă pentru asigurarea cantităţii de imunoglobulină necesară pacienților români. Potrivit ministrului, se asteapta 5.000 de doze de imunoglobulina de la statele europene.

“Nu am reușit să asigurăm aprovizionarea pieței din România cu imunoglobuline pentru pacienții care au nevoie de acest tip medicament. Nu am reușit să convingem distribuitorii și producătorii să ne aducă acest tip de medicament, având în vedere că statul român le-a întins o mână în sensul că taxa clawback pentru aceste produse a fost suspendată pe o perioadă de 2 ani. În acest moment, nu avem nici măcar o doză de imunuglobulină în stocurile noastre. Prin urmare, am declanșat mecanismul de protecție civilă, cerând ajutor statelor europene conectate la acest sistem. Așteptăm reacția și oferta acestor state. Am solicitat aproximativ 5.000 de doze”, a declarat pentru RFI, Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Imunoglobulina este o substanţă obţinută din plasma sanguină umană. Această plasmă, în urma prelucării, conţine anticorpi care protejează organismul împotriva bolilor. Persoanele cu boli autoimune și neurologice sunt cele mai afectate de lipsa imunoglobulinei.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

BVB a deschis ziua pe minus, dupa cutremurul de pe pietele financiare din Asia

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2017. Ce lefuri prevede ultima varianta a legii salarizarii unitare (profesori, medici, politisti, judecatori, preoti)

Cristiana Petrariu Bota

Actrita Tamara Buciuceanu a incetat din viata la varsta de 90 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult