-0.5 C
România
28 ianuarie 2023
Slovacia le permite celor care au plagiat inainte de intrarea in vigoare a legii impotriva plagiatului sa isi pastreze diplomele
Externe

Slovacia le permite celor care au plagiat inainte de intrarea in vigoare a legii impotriva plagiatului sa isi pastreze diplomele

Parlamentul din Slovacia a adoptat, joi, o lege potrivit careia o persoana despre care s-a constatat ca a plagiat parti din diploma isi pierde titlurile academice. De remarcat este ca prevederea se aplica doar cazurilor de inselaciune incepand cu anul viitor.

Asta inseamna ca Slovacia le permite celor care au plagiat inainte de intrarea in vigoare a legii impotriva plagiatului sa isi pastreze diplomele. Astfel, oricine a plagiat pana acum pentru a obtine diploma isi poate pastra titlul academic, inclusiv politicienii.

Noua legislatie vine dupa o serie de scandaluri de plagiat implicand politicieni in ultimele luni, printre care seful conservator al guvernului Igor Matovic, presedintele parlamentului, populistul de dreapta Boris Kollar, si ministrul liberal al educatiei Branislav Groehling.

Jurnalista Maria Benedikovicova a folosit comparatii detaliate intre texte in cotidianul Dennik N pentru a demonstra ca parti mari din tezele mai multor politicieni de frunte ai tarii au fost copiate fara a cita corect sursele.

Matovic a recunoscut in iulie ca a plagiat in teza de doctorat si a spus ca a recurs la inselaciune si in alte lucrari in timpul studiilor.

Dezvaluirile – si reactiile politicienilor expusi – au declansat o furtuna de indignare. Cu toate acestea, motiunile de cenzura in parlament au fost toate respinse de coalitia majoritara.

Ca raspuns la proiectul de lege, reprezentantii studentilor si-au exprimat satisfactia ca pentru prima data exista posibilitatea de a retrage diplome dobandite pe nedrept.

Matovic si ceilalti politicieni de top ar trebui sa dea un bun exemplu si sa renunte voluntar la titlurile lor, au declarat acestia.

 

Related posts

Rusia a blocat la sol intreaga flota de avioane Suhoi Superjet 100

Lucy Ionesco

Grecia, paralizata de greva generala. Zborurile Bucuresti – Atena au fost anulate

Lucy Ionesco

Diaspora pregateste un protest de amploare de Ziua Nationala a Romaniei: Organizam o intalnire cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult