25 C
România
17 septembrie 2021
Bogdan Hossu - Cartel Alfa
Social

Societatea civila acuza sindicatele de mobilizare slaba la protestele de duminica. Hossu: Organizarea s-a facut pe ultima suta de metri

Peste 45 de mii de persoane au protestat duminica in Bucuresti si alte mari orase ale tarii. A fost primul protest la care sindicatele si-au mobilizat membrii. Unii reprezentanti ai societatii civile remarca insa o participare slaba din partea sindicatelor, in timp ce sindicatele sustin ca organizarea s-a facut pe ultima suta de metri.

Ovidiu Voicu, director executiv al Centrului pentru Inovare Publică a declarat la RFI că mobilizarea a fost mai mică decât cea din luna februarie. „Ar fi putut fi mai bună dacă mobilizarea sindicatelor ar fi fost autentică”, explică el.

În replică, la RFI președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu explică numărul mai mic de participanți prin faptul că organizarea s-a făcut pe ultima sută de metri.

Presa internaţională scrie despre protestele de la Bucureşti şi din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Zeci de mii de români s-au strâns la Bucureşti şi în alte oraşe din România, duminică, pentru a protesta faţă de aceste modificări, anunţă Reuters.

Şi AFP şi Belga au transmis informaţii despre manifestaţiile din România, unde mii de persoane au manifestat împotriva guvernului de stânga, acuzat că se opune luptei anticorupţie.

Stiri pe aceeasi tema

Controale in toate spitalele de stat sau private din Romania pana la sfarsitul lunii ianuarie

Cristiana Petrariu Bota

Printul Paul si Remus Truica raman in arest la domiciliu

Cristiana Petrariu Bota

Hassan Awdi, om de afaceri cautat de Politia Romana: 97% dintre judecatori si procurori sunt membri SRI, cum poti avea justitie in Romania?

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult