Economie

Societatile de stat trebuie sa repartizeze minimum 90% din profitul net realizat in 2016 la buget

Societatile de stat vor trebui sa repartizeze minimum 90% din profitul net realizat in 2016 la buget. Guvernul a mandatat reprezentanții statului în AGA/CA la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, să ia măsurile necesare pentru repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat în 2016 (sub formă de dividende/vărsăminte) la bugetul de stat.

Decizia a fost luată de Guvern printr-un Memorandum adoptat în ședința de vineri. Măsura nu se aplică societăților naționale, companiilor naționale și societăților cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiilor autonome care prin legi au reglementat un alt mod de repartizare a profitului net.

Conform legislației în vigoare, repartiția profitului net se aprobă de către Adunarea Generală a Acționarilor, în cazul societăților, și de către Consiliul de Administrație, în cazul regiilor autonome.

OUG 64/2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome reglementează repartizarea unei cote de ‘minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local, în cazul regiilor autonome, ori dividende, în cazul societăților naționale, companiilor naționale și societăților cu capital integral sau majoritar de stat’.

Citeste si: Decizii luate in sedinta de Guvern

Administratia Prezidentiala: In acest an, Guvernul a actionat fara sa se coordoneze cu CSAT

Stiri pe aceeasi tema

Salariul minim creste de la 1 mai 2016. Proiectul va fi aprobat in sedinta de Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Pretul rovinietei s-ar putea scumpi, potrivit unui proiect aflat in lucru la Ministerul Transporturilor

Cristiana Petrariu Bota

ELI Valley, proiect de locuinte pentru specialistii IT aproape de laserul de la Magurele

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult