Sociolog: Condamnarea la inchisoare cu executare a lui Liviu Dragnea e un deficit major de imagine pentru PSD

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 22, 2018 17:49

Sociolog: Condamnarea la inchisoare cu executare a lui Liviu Dragnea e un deficit major de imagine pentru PSD

Condamnarea la închisoare cu executare, în primă instanță, a lui Liviu Dragnea reprezintă un deficit major de imagine pentru Partidul Social Democrat, apreciază la RFI sociologul Marius Pieleanu. În opinia sa, Dragnea ar trebui să renunțe la președinția Camerei Deputaților, șefia partidului nu este însă pusă în pericol, crede sociologul Marius Pieleanu. 

Marius Pieleanu, care conduce Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, vorbește la RFI nu doar despre o pierdere evidentă de imagine pentru PSD în urma condamnării la închisoare cu executare a liderului social democrat Liviu Dragnea, ci și despre posibile repercusiuni pentru PSD la următoarele alegeri, cele europarlamentare, din vara anului 2019.

„Cred că un pas lateral, sau în spate, din fruntea Camerei Deputaților – mai ales că această funcție revine PSD-ului ca partid de guvernare – ar fi mult mai oportună și pentru Liviu Dragnea, ca să se mai protejeze, dar și pentru Partidul Social Democrat, ca imagine”.

Întrebat despre miza Comitetului Executiv Național, convocat de PSD pentru vineri după-amiază, Pieleanu afirmă că „miza este rămânerea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. Există nemulțumiți în PSD, dar nu au forța necesară. Ar fi putut avea forța necesară Victor Ponta dacă era în continuare membru al Partidului Social Democrat. Nu mai este acolo, nu cred că mai sunt șanse. Iar din cei care au rămas în conducerea partidului, nemulțumiții îi numărăm pe degetele unei mâini”.

La moțiunea de cenzură lucrurile ar putea sta diferit, dă de înțeles sociologul Marius Pieleanu. „Oamenii care pot aștepta, sau sta la pândă, ar putea să mobilieze mai mulți parlamentari, dar nu știu în ce măsura au forța necesară”.

Sociologul Marius Pieleanu conduce Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde. Ascultă interviul integral:

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.