DOSARUL COLECTIV. Socul tragediei produsa in urma cu aproape doua saptamani in clubul Colectiv este atat de mare incat doar 60 dintre victime au depus pana acum plangeri la Parchetul General. Astazi este cea de-a 13-a zi de doliu pentru victimele de la Colectiv, bilantul celor morti fiind in continua crestere: 53 de morti.
Ancheta procurorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General a cam intrat in linie dreapta. Conform surselor EVZ, in maximum o luna de zile, anchetatorii intentioneaza sa trimita in judecata dosarul cu sase inculpati – cei trei patroni ai Clubului, ceilalti doi ai firmei de pirotehnie si unul dintre cei doi pirotehnisti care au actionat in Clubul Colectiv, din strada Tabacarilor nr. 7.
Alex Pascu, basistul Goodbye to Gravity, a murit in Franta. Bilantul #Colectiv a ajuns la 51 de morti
Pana acum, in dosarul de la Parchetul General au fost audiate 200 de persoane – inculpati, martori si victime. Dar socul este atat de mare (chiar si pentru victimele mai usor ranite), incat pana in prezent doar 60 de persoane din cele 160 de victime estimate au depus la Parchet plangeri de parti vatamate, aceasta etapa fiind obligatorie, potrivit procedurii penale, pentru a putea trimite inculpatii in judecata.
Numarul deceselor a ajuns la 53 la aproape doua saptamani de la producerea tragediei din clubul mortii. Aseara, basistul trupei Goodbye to Gravity, care fusese tranferat, miercuri, la o clinica din Paris, Franta, a murit chiar pe aeroport.
#Colectiv vs stapanii distractiei din Bucuresti. La cine ajung banii pe care ii cheltuiti cand iesiti in barurile din Centrul Vechi
Mai multi dintre salvatorii ranitilor se tem ca vor deveni, la randul lor, victime ale gazelor toxice inhalate, gasite de medicii legisti in organismul celor decedati. Academicianul Victor Voicu, specialist in toxicologie spune, insa, ca in acest moment este „putin probabil”, daca nu au avut simptome pana acum, transmite si Jurnalul National.
O combustie cum a fost cea din Colectiv este periculoasa si in aer liber, nu numai intr-o incinta inchisa, insa perioada critica a trecut, apreciaza presedintele Sectiei de stiinte Medicale a Academiei Romane Victor Voicu.