Soferii care vor incalca regulile noului Cod Rutier ar putea fi obligati sa sustina din nou examenul scris
Social

Soferii care vor incalca regulile noului Cod Rutier ar putea fi obligati sa sustina din nou examenul scris

Soferii care nu respecta noul Cod Rutier s-ar putea intoarce in salile de examen. Soferii care vor incalca regulile Noului Cod Rutier ar putea fi obligati sa sustina din nou examenul scris pentru a-si putea recupra carnetul.

In plus, persoanele care nu au cel putin 11 clase nu vor mai putea sustine examenul pentru permis. Autoritatile au decis acest lucru pentru a stimula elevii sa mearga la scoala, dar si pentru a reduce semnificativ numarul accidentelor.

Proiect revolutionar pentru soferi: depasirea pe linia continua va fi permisa, in anumite conditii

Un proiect de lege este pregatit sa revolutioneze traficul, iar depasirea pe linia continua nu va mai constitui contraventie.Conform proiectului legislativ, depasirea va fi permisa in cazul in care vizibilitatea asupra drumului este de cel putin 20 de metri, iar latimea drumului este de minimum sapte metri, depasirea poate avea loc si daca soferul incearca sa treaca de un obstacol care este oprit, stationeaza sau se deplaseaza cu o viteza foarte mica pe acelasi sens de mers.

Deputatul Mihai Weber propune ca manevra de depasire cu trecere peste linia continua sa fie permisa si nesanctionata atunci cand in trafic se afla obstacole oprite, stationate sau care se deplaseaza foarte incet, daca vizibilitatea este de peste 20 m, iar drumul are o latime de minim 7m. Aceasta manevra de depasire peste linia continua, va fi inclusa in capitolul exceptii din lege, si va fi posibila doar in situatii bine determinate si prevazute expres in lege, informeaza Ecopolitic.

Proiectul privind completarea articolului 45 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost inregistrat pentru dezbatere la Senat in data de 14 noiembrie.

Proiectul introduce, la art. 45 din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dupa alineatul (3), un nou alineat, cu urmatorul cuprins:

„Prin manevra de depasire se poate incalca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depasirea obstacolelor de orice natura, stationate sau care se deplaseaza cu viteza foarte mica, doar daca vizibilitatea asupra drumului este asigurata pe o distanta mai mare de 20 m, iar latimea drumului este de cel putin 7m”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei: Profesorii nu sunt obligati sa vina la scoala in martie, salariile vor fi platite integral

Cristiana Petrariu Bota

SNMF: Jumatate dintre medicii din sistemul public si o parte dintre asistentii medicali nu beneficiaza de salarii majorate

Ioana Badulescu

Elevii de la Liceul de Informatica din Bucuresti au castigat medalia de aur la categoria robotica in cadrul Olimpiadei Genius de la New York

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult