SocialBreaking News

Șoferii, obligați să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire pe toate drumurile publice

Luminile de întâlnire devin obligatorii pe toate drumurile publice. Proiectul pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost promulgat pe 12 iunie de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit completării, șoferii vor fi obligați să folosească în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice.

Până acum, șoferii aveau obligația să folosească luminile de întâlnire sau pe cele de zi pe autostrăzi, pe drumurile expres și pe cele naționale europene.

„În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, se arată în articolul modificat, potrivit Antena 3.

Șoferii care nu respectă această prevedere riscă să fie sancționați cu amendă și două puncte de penalizare. În 2023, punctul de amendă a fost înghețat la nivelul de 145 de lei.

Legile sunt publicate în Monitorul Oficial în cel mult două zile după promulgare. Ele devin obligatorii la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Articole asemănătoare

SNMF: Medicii de familie nu vor mai acorda consultatii gratuite din 3 ianuarie si nu vor mai elibera retete compensate si bilete de trimitere

Lucy Ionesco

Principesa Margareta si celelalte patru fiice ale Regelui Mihai vor petrece Craciunul si Anul Nou la Savarsin

Lucy Ionesco

Trei companii low-cost ameninta suprematia Tarom si CFR Calatori in transportul de la Bucuresti spre Iasi, Cluj si Timisoara

Lucy Ionesco