7.6 C
România
17 octombrie 2021
Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit la varsta de 91 de ani
Social

Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit la varsta de 91 de ani

Solomon Marcus, membru al Academiei Romane, a murit joi dimineata, la Institutul „C. C. Iliescu” din Bucuresti. Solomon Marcus avea varsta de 91 de ani si a murit dupa ce in ultima perioada a avut mai multe probleme de sanatate care au necesitat spitalizarea. Informația a fost confirmată, pentru Agerpres, de managerul Institutului „C. C. Iliescu”, Șerban Bubenek.

Totul trebuie schimbat: modul de a înţelege învăţarea, modul de a înţelege şcoala, modul de a înţelege cultura. Toate sunt defectuoase, declara academicianul pentru TVR, în cadrul campaniei „Şcoala reformei fără sfârşit”.

Matematicianul Solomon Marcus s-a născut la Bacău, la 1 martie 1925.

A absolvit Facultatea de Matematică din București. Are cercetări în analiza matematică, lingvistica matematică, informatica teoretică, poetica matematică, semiotică, istoria și filosofia științei. Autor a numeroase studii interdisciplinare, de cărți ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale.

A publicat peste 50 de volume în România, care au fost traduse în mai multe limbi de circulație internațională, precum și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. Este recunoscut ca unul dintre inițiatorii lingvisticii matematice și poeticii matematice.

A fost membru corespondent (din 21 aprilie 1993) și membru titular (din 21 decembrie 2001) al Academiei Române.

Sursa foto: TVR

Stiri pe aceeasi tema

ZBORURI ROMANIA – TURCIA. Situatia zborurilor care pleaca de pe aeroporturile din Romania catre Turcia

Cristiana Petrariu Bota

O pacienta infectata in spital primeste, in premiera pentru Romania, daune morale

Ioana Badulescu

Pensiile recalculate intra in plata incepand cu 1 octombrie 2018, anunta ministrul Muncii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult