Ajutoare lunare la plata facturilor pentru familiile sau persoanele singure cu venituri mici
Economie

Tinerii care au peste 18 ani pot primi 450 de lei de la stat. Conditii pentru primirea indemnizatiei

Tinerii care au peste 18 ani pot primi 450 de lei de la stat. Banii vor fi acordati tinerilor care au absolvit o institutie de invatamant si au varsta de minim 18 ani. Tinerii vor primi aceasta indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, mai jos puteti afla conditiile care trebuie indeplinite.

Valoarea indemnizației este de 450 de lei și cei care doresc să beneficieze de ea trebuie să se înregistreze la Agentia de Ocupare a Forței de Muncă din localitatea de domiciliu, noteaza site-ul Antena 1.

Cererea de înregistrare trebuie depusă la 60 de zile de la absolvire, iar după aprobarea ei, tinerii primesc și consiliere profesională.

Ce conditii trebuie respectate pentru a primi acesti bani

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, la una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat.

În anul 2015, aproximativ 20.000 de tineri absolvenți de liceu au depus cereri pentru acordarea indemnizației de 450 de lei.

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază și de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

Stiri pe aceeasi tema

Patru banci din Romania sunt pe punctul de a fi vandute. Banca Transilvania este un posibil cumparator

Delia Ion

Romanii vor trebui sa opteze intre Pilonul I si Pilonul II de pensii, Guvernul va iesi cu un pachet integrat, anunta ministrul Finantelor

Ioana Badulescu

Romanul Calin Rovinescu, presedinte al Air Canada, desemnat CEO-ul anului pentru a doua oara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult