9.3 C
România
29 septembrie 2021
Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%
Social

Somajul din Romania a ajuns la un minim istoric, arata cel mai recent raport al INS

Romania are cel mai mic numar de someri din 1994 incoace, de cand se intocmesc statistici pe aceasta tema. Potrivit unui raport publicat de Institutul National de Statistica (INS), rata somajului in luna martie a acestui an a scazut cu 0,1 puncte procentuale, pana la 4,5%, fata de cea inregistrata in luna precedentă (4,6%). Rata somajului la barbati a fost insa cu 0,8 puncte procentuale mai mare decat la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna martie a acestui an, a fost de 415.000 persoane, în scădere faţă de luna precedentă (419.000 persoane), dar şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (472.000 persoane).
In cazul bărbaţilor, rata şomajului a depăşit-o cu 0,8 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,1% în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna martie (3,8% în cazul bărbaţilor şi 2,8% în cel al femeilor).

Raportul INS mai arată că numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 69% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie din acest an.

Stiri pe aceeasi tema

Examenele de Bacalaureat si Evaluare Nationala nu se modifica in anul scolar 2018-2019, a anuntat Ministerul Educatiei. Introducerea testelor grila se amana

Ioana Badulescu

Cutremur in Marea Neagra de 4.4 grade pe Richter

Cristiana Petrariu Bota

DOSARUL MINERIADEI. Petre Roman, pus sub acuzare pentru infractiuni impotriva umanitatii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult