Sonda spatiala InSight a ajuns pe planeta Marte. Membrii Goodbye to Gravity, morti dupa incendiul de la clubul Colectiv, omagiati de misiunea NASA

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 27, 2018 12:43

Sonda spatiala InSight a ajuns pe planeta Marte. Membrii Goodbye to Gravity, morti dupa incendiul de la clubul Colectiv, omagiati de misiunea NASA

Sonda spatiala InSight a ajuns luni pe Marte, la aproape sapte luni de la lansare, in data de 5 mai. Sonda spatiala InSight, a Administratiei Spatiale si Aeronautice Nationale din SUA, a ajuns cu succes pe Marte, dupa o calatorie de sapte luni prin spatiu, informeaza CNN.  

Sonda spatiala InSight a NASA, care a ajuns pe planeta Marte, i-a omagiat pe membrii formatiei Goodbye to Gravity care au murit dupa incendiul de la clubul Colectiv.

Pe pagina de Facebook a formatiei Goodbye to Gravity ii sunt aduse multumiri germanului Andreas Schönhofen, fan al trupei, „pentru minunata sa initiativa comemorativa”, „astfel onorand memoria lor in afara lumii noastre si in eternitate”.

Dupa succesul misiunii NASA, Andreas Schönhofen a scris pe Facebook ca este „extrem de fericit”, publicand piesa „Atonement” a formatiei Goodbye to Gravirty.

 Misiunea InSight, un dispozitiv spatial conceput de NASA pentru analizarea activitatii seismice si a structurii interne a lui Marte, este programata sa dureze doi ani.

Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari si este primul dispozitiv spatial care ajunge pe Marte din 2012, cand roverul Curiosity al NASA a atins suprafata planetei. Dispozitivul spatial, cu o inaltime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri dupa extinderea panourilor solare), a fost lansat in urma cu aproape sapte luni si a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapa de pregatire in vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA spera sa o faca pana in 2030.

InSight are aproximativ 360 de kilograme, iar instrumentul central al dispozitivului este un seismometru realizat de Agentia spatiala franceza, alaturi de sase sensori pentru activitate seismica foarte performanti si un instrument de foraj care va oferi informatii despre temperaturile din subteran. Cu ajutorul acestora, specialistii de la NASA spera sa afle mai multe informatii despre formarea planetei Marte.

Dispozitivul spatial are la bord si un microcip cu numele a 2,42 de milioane de oameni care s-au putut trece pe lista prin completarea unui formular online.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.