Sondaj IMAS: Ce partid ar castiga alegerile parlamentare, cine sunt marii perdanti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 3, 2020 12:05

Sondaj IMAS: Ce partid ar castiga alegerile parlamentare, cine sunt marii perdanti

Guvernarea nu pare sa erodeze guvernarea liberala. PNL ar castiga alegerile parlamentare cu un procent mai mult decat dublu fata de PSD, arata un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Cercetarea arata ca PSD si Pro Romania sunt marii perdanti electorali, daca duminica s-ar organiza alegeri parlamentare, in timp ce USR ar fi in crestere cu un procent.

Potrivit barometrului, daca duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre romani care ar merge la vot i-ar vota pe liberali.

Pe locul doi in preferintele celor chestionati sunt social-democratii. PSD este creditat cu un scor electoral de 20,6%, cu doua procente in plus fata de ultima luna a anului trecut.

Cu un procent a crescut si USR, care in ianuarie a fost preferat de 12,4% dintre respondentii IMAS. Impreuna, USR si PLUS ar obtine 15,8 la suta din voturi.

UDMR este cotat cu 4,7% dintre optiuni, in scadere cu 0,3%, PMP cu 1,8%, in minus cu 1,2% fata de decembrie. ALDE are 3,2% in sondajul IMAS.

Cea mai mare scadere fata de luna decembrie o inregistreaza Pro Romania, partidul condus de Victor Ponta avand o cota electorala de 3,8%, fata de 6,4% in decembrie.

Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizand metoda CATI. Pentru acest studiu au fost intervievate 1007 persoane cu varste de 18 ani si peste. Perioada de realizare a interviurilor a fost 13 – 31 ianuarie 2020. Eroarea de esantionare este ± 3.1%.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.