Sondaj IMAS. Cine ar castiga alegerile prezidentiale din 2019, ce procente ar obtine Iohannis, Dragnea si Tariceanu

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 8, 2019 14:53

Sondaj IMAS. Cine ar castiga alegerile prezidentiale din 2019, ce procente ar obtine Iohannis, Dragnea si Tariceanu

Cel mai recent sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, arata ca PSD nu doar ca nu s-ar mai situa pe primul loc in preferintele de vot ale romanilor, ci ar scadea sub 20%. In ceea ce priveste intentia de vot pentru alegerile prezidentiale din 2019, Klaus Iohannis s-ar situa detasat pe primul loc, in timp ce Liviu Dragnea nu pare sa aiba vreo sansa.

Astfel, Klaus Iohannis ar fi favorit in cursa pentru Palatul Cotroceni, fiind creditat cu 34,9% din intentiile de vot ale romanilor, potrivit sondajului IMAS.

Klaus Iohannis ar fi urmat de Calin Popescu Tariceanu (ALDE), cu 12,9%, si de Victor Ponta (PRO Romania), cu 12,7%. Fostul premier Dacian Ciolos s-ar afla pe pozitia a patra (cu 9,2%), iar dupa el ar veni presedintii PSD, PNL si USR (Liviu Dragnea – 5,3%, Ludovic Orban – 3,5% si Dan Barna – 2,3%). Potrivit sondajului, Liviu Dragnea(PSD) ar obtine doar 5,3% dintre voturile romanilor.

La intrebarea „daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament si v-ati prezenta la vot, cu ce partid ati vota?”, 17,1% dintre cei chestionati au indicat PNL, in timp ce PSD a reprezentat optiunea a 16,4% dintre respondenti. Locurile urmatoare au revenit USR (7,5%), ALDE (6,3%) si partidului lui Ciolos (5,3%). De remarcat ca, potrivit sondajului, UDMR s-ar situa dupa Pro Romania, cu doar 3,0% din intentiile de vot.

Sondajul a fost realizat la comanda Europa FM de IMAS in perioada 4-20 decembrie 2018. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Pentru acest studiu au fost intervievate 1010 persoane cu varste de 18 ani si peste. Marja de eroare este de +/- 3%.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.