SONDAJ INSCOP: Cum ar vota romanii la consiliile locale si judetene

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 13, 2016 12:09

SONDAJ INSCOP: Cum ar vota romanii la consiliile locale si judetene

SONDAJ INSCOP: Ultimul sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevarul, arata ca daca duminica viitoare ar fi alegeri, 38,4% dintre romanii chestionati ar vota listele PSD pentru consiliile locale si judetene, iar 36,7% pe cele ale PNL.

In clasamentul intentiei de vot pentru consiliile locale si judetene urmeaza PMP cu 5,5%, UDMR — 5,1%, ALDE — 4,1%, M10 — 1,6%, UNPR — 1,2%, PRM — 1,2%, PSRO — 1%, PRU — 0,7% si PNtCD — 0,6%.

Sondajul INSCOP mai arata ca 1,9% dintre repondenti ar vota un candidat independent, 1,6% ar alege un alt partid national, iar 0,4% opteaza pentru un partid local sau regional. Intrebati daca ar vota la alegerile locale candidatii unui partid nou infiintat, doar 27,2% dintre romani raspund pozitiv, in timp ce 41,9% declara contrariul. 21,6% dintre intervievati sunt nehotarati, iar 9,3% aleg varianta NS/NR.

Vezi si: SONDAJ INSCOP. In cine au romanii cea mai mare incredere. Ponta revine pe crestere

Totodata, 39,7% afirma ca ar fi dispusi ca la alegerile locale sa acorde votul unui candidat independent, fara legaturi cu partidele politice actuale, in timp ce 31,8% nu ar vota cu un asemenea candidat. 20,8% nu sunt hotarati inca daca sa acorde votul unui candidat independent, iar 7,7% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul INSCOP Research a fost realizat la comanda Adevarul in perioada 21 — 28 martie, pe un esantion de 1.063 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Tipul esantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.