Breaking News

SONDAJ INSCOP. In cine au romanii cea mai mare incredere. Ponta revine pe crestere

SONDAJ INSCOP. Romanii au cea mai mare incredere in Iohannis, Isarescu si Ciolos, dar in top revine pe crestere si fostul premier Victor Ponta. Potrivit unui sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevarul in perioada 21 – 28 martie 2016, presedintele Klaus Iohannis, guvernatorul BNR Mugur Isarescu si premierul Dacian Ciolos ocupa primele trei pozitii in topul increderii in personalitatile publice. De subliniat ca Iohannis si Isarescu inregistreaza o scadere semnificativa in increderea romanilor fata de luna noiembrie 2015. Ponta se afla in crestere, fiind urmat de liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu. Alina Gorghiu, presedinte PNL, se situeaza in coada clasamentului, laolalta cu Traian Basescu, Catalin Predoiu, Ludovic Orban si Ion Iliescu.

Potrivit datelor INSCOP, Klaus Iohannis se afla la 51,2% incredere multa si foarte multa in luna martie a acestui an, fata de 59,8% in noiembrie anul trecut, urmat de Mugur Isarescu cu 36,1% incredere multa si foarte multa, fata de 40,4% in noiembrie 2015.

Premierul Dacian Ciolos se situeaza pe pozitia a treia, cumuland 30,4% incredere multa si foarte multa, fata de 32,6% in noiembrie anul trecut.

Pe locul urmator se afla ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, cu 27,3% incredere multa si foarte multa. in schimb, 17,1% dintre respondentii cercetarii sociologice sustin ca nu il cunosc pe Maior.

Iti recomandam si: SONDAJ INSCOP. PNL este singurul partid care scade in intentiile de vot ale romanilor

Guvernul Ciolos, intre inepuizabila bascalie a conceptului de tehnocrat si preferinta romanilor pentru baietii glumeti

De ce stau bine in sondaje primarii penali? Electoratul din Romania, nepasator la agenda anticoruptie

Acesta este urmat de Victor Ponta, cu un capital de incredere de 23,3%, fata de 20,2% in noiembrie 2015.

Pe pozitia a sasea din sondajul INSCOP se situeaza Calin Popescu-Tariceanu cu 22% incredere multa si foarte multa, urmat de Gabriela Firea, inclusa pentru prima data pe lista increderii in personalitatile publice masurata de INSCOP, cu o cota de incredere de 21,1%.

Pe urmatoarele locuri se afla Mihai-Razvan Ungureanu cu 20,1% (fata de 21,8% in noiembrie 2015) si Vasile Dincu cu 17,1% (17,3% in noiembrie). In cazul lui Vasile Dincu, 25,2% dintre cei chestionati declara ca nu il cunosc.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice este urmat de Alina Gorghiu cu 16,7% (18,6% in noiembrie 2015), 10,6% dintre respondenti declarand ca nu o cunosc.

Pe pozitiile urmatoare se situeaza Traian Basescu cu 15,4% si Catalin Predoiu cu 13,9%, Mircea Geoana cu 13,5%, Monica Macovei cu 12,4%, Ludovic Orban cu 10,8%, Liviu Dragnea cu 10,2%, Vasile Blaga cu 9,1% si Ion Iliescu cu 8,5%. Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea este cotat cu 8,1% incredere multa si foarte multa, in cazul sau 16,6% dintre respondenti afirma ca nu il cunosc. Nicusor Dan are 7,7%, iar Marian Oprisan – 4,1%.

Topul increderii este incheiat de Kelemen Hunor cu 3,4% incredere multa si foarte multa, Laszlo Tokes cu 3% si vicepremierul Costin Borc cu 2,7%.

Barometrul INSCOP – ADEVaRUL despre Romania a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 21 – 28 martie 2016.

Volumul esantionului a fost de 1.063 de persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/ minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Articole asemănătoare

Ministrul Justitiei propune revocarea lui Augustin Lazar din functia de procuror general, acuzandu-l ca a deturnat activitatea Ministerului Public

Ioana Badulescu

Iarna 2017 – 2018 va fi cu trei viscole, ca in 2012, cand au fost troiene cat casa. Semnal de alarma tras de Ion Sandu, presedintele Societatii Meteorologice Romane

Ioana Badulescu

Romania voteaza la alegerile parlamentare 2020. Ce masuri sunt aplicate la sectiile de vot

Lucy Ionesco