SONDAJ IRES. 55% dintre romani sunt pesimisti cu privire la viitorul tarii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 6, 2015 20:31

SONDAJ IRES. 55% dintre romani sunt pesimisti cu privire la viitorul tarii

Ultimul sondaj IRES și primul după instalarea Guvernului condus de Dacian Cioloș a fost realizat în perioada 2-4 decembrie, pe 1.100 de indivizi cu drept de vot. Potrivit datelor din sondajul IRES, majoritatea românilor consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 55% dintre respondenți sunt pesimiști cu privire la viitorul țării. Două cauze sunt principale: corupția (25%) și lipsa locurilor de muncă (20%). Țara pare că se împarte în două tabere aproximativ egale: a mulțumiților și a nemulțumiților, cu privire la activitatea Guvernului în diferite sectoare de activitate, precum educație, economie, sănătate.

O majoritate zdrobitoare, de aproape 80%, consideră că este extrem de necesară reforma în administrația publică. Un număr egal este de părere că se ține cont în mică și foarte mică măsură în administrația publică de nevoile cetățenilor.

Majoritatea consideră că în mică și foarte mică măsură administrația publică se implică în reducerea corupției, creșterea transparenței, mobilitatea angajaților, atragerea tinerilor.

Cât despre aprecierile pentru Președinție, 10% consideră că are o activitate foarte bună, 53% consideră că are o activitate bună, 16% o activitate proastă și 14% foarte proastă. Despre Guvern, 5% au o părere foarte bună, 38% o părere bună. 25% au părere proastă și 18% o părere foarte proastă.

Despre Parlament, doar 2% au o părere foarte bună, mai puțin decât marja de eroare de 3%. 23% au o părere bună, 37% o părere proastă și 35% o părere foarte proastă. Despre ministere, 43% au o părere bună, 4% o părere foarte bună, 24% au o părere proastă și 19% o părere foarte proastă.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.