6.5 C
România
16 octombrie 2021
Sondaj IMAS. Cine ar castiga alegerile prezidentiale din 2019, ce procente ar obtine Iohannis, Dragnea si Tariceanu
Politica

SONDAJ IRES. 55% dintre romani sunt pesimisti cu privire la viitorul tarii

Ultimul sondaj IRES și primul după instalarea Guvernului condus de Dacian Cioloș a fost realizat în perioada 2-4 decembrie, pe 1.100 de indivizi cu drept de vot. Potrivit datelor din sondajul IRES, majoritatea românilor consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 55% dintre respondenți sunt pesimiști cu privire la viitorul țării. Două cauze sunt principale: corupția (25%) și lipsa locurilor de muncă (20%). Țara pare că se împarte în două tabere aproximativ egale: a mulțumiților și a nemulțumiților, cu privire la activitatea Guvernului în diferite sectoare de activitate, precum educație, economie, sănătate.

O majoritate zdrobitoare, de aproape 80%, consideră că este extrem de necesară reforma în administrația publică. Un număr egal este de părere că se ține cont în mică și foarte mică măsură în administrația publică de nevoile cetățenilor.

Majoritatea consideră că în mică și foarte mică măsură administrația publică se implică în reducerea corupției, creșterea transparenței, mobilitatea angajaților, atragerea tinerilor.

Cât despre aprecierile pentru Președinție, 10% consideră că are o activitate foarte bună, 53% consideră că are o activitate bună, 16% o activitate proastă și 14% foarte proastă. Despre Guvern, 5% au o părere foarte bună, 38% o părere bună. 25% au părere proastă și 18% o părere foarte proastă.

Despre Parlament, doar 2% au o părere foarte bună, mai puțin decât marja de eroare de 3%. 23% au o părere bună, 37% o părere proastă și 35% o părere foarte proastă. Despre ministere, 43% au o părere bună, 4% o părere foarte bună, 24% au o părere proastă și 19% o părere foarte proastă.

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul Tudose, critici dure la adresa directorului Tarom, Eugen Davidoiu

Ioana Badulescu

Victor Ponta va suferi o noua operatie la genunchi

Cristiana Petrariu Bota

Doliu national, joi, in Romania! Guvernul a decretat doliu national in memoria celor morti la Bruxelles

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult