Sorin Frunzaverde a murit la varsta de 59 de ani la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 3, 2019 13:29

Sorin Frunzaverde a murit la varsta de 59 de ani la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

Sorin Frunzaverde a murit la varsta de 59 de ani. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin era internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita Fostul politican Sorin Frunzaverde a murit duminica, la varsta de 59 de ani, din cauza unei boli incurabile. Decesul a survenit in jurul orei 11.00, la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita, acolo unde era internat fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin. 

Cine a fost Sorin Frunzaverde Sorin Frunzaverde, nascut la Bocsa pe data de 26 aprilie 1960, a fost unul din cei mai influenti politicieni postdecembristi ai Caras-Severinului si ai Romaniei. De profesie inginer metalurgist, acesta a fost presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin pentru mai multe mandate, ocupand de-a lungul anilor de mai multe ori si functia de ministru.

Sorin Frunzaverde a fost presedintele organizatiei judetene Caras-Severin a Partidului Democrat-Liberal inca de la infiintare. El a fost artizanul primirii Partidului Democrat in Partidul Popular European, dupa ce fusese membru al Internationalei Socialiste.

In 2011 a fost ales prim-vicepresedinte al Biroului Permanent National al Partidului Democrat-Liberal, functie pe care a pastrat-o pana in 28 martie 2012, cand a anuntat demisia sa din PDL si trecerea la PNL. La congresul PNL din 7 aprilie 2012 a fost ales in functia de vicepresedinte al partidului, functie pe care a fost reales si la congresul extraordinar din iunie 2014.

Sorin Frunzaverde s-a retras din viata politica, dupa ce a fost condamnat, in 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Voturi pentru Iohannis”. Mai exact, el a fost gasit vinovat ca si-a folosit influenta de presedinte al forului judetean pentru a aduce un numar mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis in timpul campaniei prezidentiale din 2014.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.