Sorin Frunzaverde a murit la varsta de 59 de ani la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita
Social

Sorin Frunzaverde a murit la varsta de 59 de ani la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita

Sorin Frunzaverde a murit la varsta de 59 de ani. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin era internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita Fostul politican Sorin Frunzaverde a murit duminica, la varsta de 59 de ani, din cauza unei boli incurabile. Decesul a survenit in jurul orei 11.00, la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita, acolo unde era internat fostul presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin. 

Cine a fost Sorin Frunzaverde Sorin Frunzaverde, nascut la Bocsa pe data de 26 aprilie 1960, a fost unul din cei mai influenti politicieni postdecembristi ai Caras-Severinului si ai Romaniei. De profesie inginer metalurgist, acesta a fost presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin pentru mai multe mandate, ocupand de-a lungul anilor de mai multe ori si functia de ministru.

Sorin Frunzaverde a fost presedintele organizatiei judetene Caras-Severin a Partidului Democrat-Liberal inca de la infiintare. El a fost artizanul primirii Partidului Democrat in Partidul Popular European, dupa ce fusese membru al Internationalei Socialiste.

In 2011 a fost ales prim-vicepresedinte al Biroului Permanent National al Partidului Democrat-Liberal, functie pe care a pastrat-o pana in 28 martie 2012, cand a anuntat demisia sa din PDL si trecerea la PNL. La congresul PNL din 7 aprilie 2012 a fost ales in functia de vicepresedinte al partidului, functie pe care a fost reales si la congresul extraordinar din iunie 2014.

Sorin Frunzaverde s-a retras din viata politica, dupa ce a fost condamnat, in 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Voturi pentru Iohannis”. Mai exact, el a fost gasit vinovat ca si-a folosit influenta de presedinte al forului judetean pentru a aduce un numar mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis in timpul campaniei prezidentiale din 2014.

 

Articole asemănătoare

Primul spital online din Europa, lansat de medici români. O consultaţie durează 15 minute şi costă 85 de lei.

Teodora Badescu

Modificări în statutul polițistului. În ce condiții se acordă compensaţia pentru chirie

Ioana Badulescu

ADMITERE LICEU 2019. Brosura cu locurile disponibile in clasa a IX-a va ajunge in scoli pana vineri

Lucy Ionesco