Sorin Grindeanu
Politica

Sorin Grindeanu a devenit nr. 2 in PSD, fiind desemnat prim-vicepresedinte

Fostul premier Sorin Grindeanu a devenit nr. 2 in PSD, fiind desemnat prim-vicepresedinte in cadrul echipei lui Marcel Ciolacu, cel care a fost ales ales, sambata, presedintele al partidului in primul congres extraordinar organziat in format video.

Sorin Grindeanu este cel care a intrat in conflict cu Liviu Dragnea, primul premier demis prin motiune de cenzura de propriul partid.

„Legat de trecut, chiar trebuie sa invatam din greselile noastre”, a spus Sorin Grindeanu la Digi24 intrebat cum se face ca el, premierul care a semnat celebra Ordonanta 13, a devenit mana dreapta a lui Marcel Ciolacu, noul presedinte al PSD, care spunea, in discursul de la Congresul de sambata, ca partidul trebuie sa se rupa de practicile din trecut si sa nu mai intervina in justitie.

„Mi se pare abordarea corecta cea pe care a enuntat-o (Marcel Ciolacu – n.r.) si nu doar trebuie sa fie enuntata aceasta atitudine a PSD, trebuie sa fie si pusa in practica”, a spus Sorin Grindeanu. El a admis ca Ordonanta 13 a fost o greseala.

Sorin Grindeanu contesta puterea si influenta pe care baronii locali o capatasera in partid in timpul lui Liviu Dragnea.

„O alta greseala facuta in perioada respectiva a fost ca s-a dat prea multa libertate organizatiilor judetene in a propune oameni in diverse pozitii guvernamentale fara a se vedea experienta si managementul pe care il au in spate. E foarte bine ca au venit oameni din judete si din organizatiile judetene, dar nu e destul, n-a existat nici macar o grila cat se poate de sumara ca sa vedem daca acele propuneri care veneau dinspre organizatiile judetene sunt viabile. Lucrul asta trebuie sa inceteze”, a subliniat politicianul.

Despre lista Gabrielei Firea la Primaria Capitalei: Oameni care ridica semne de intrebare

Sorin Grindeanu a fost intrebat si de echipa Gabrielei Firea pentru Primaria Capitalei, unde se regasesc personaje cu probleme in justitie. „N-au trecut prin aceasta sita, eu spun ca odata cu acest congres, se construieste aceasta sita. Fiecare organizatie judeteana, in cazul Bucurestiului, municipala, isi construieste lista, astfel incat sa castige alegerile. Acest congres a venit dupa depunerea listelor. Dar eu cred ca dna primar Gabriela Firea stie exact sa va raspunda ratiunea care a facut-o sa puna pe liste oameni care ridica semne de intrebare”, a declarat Sorin Grindeanu la Digi24,

In discursul rostit la Congres, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, referindu-se la faptul ca mai multi primari si parlamentari au parasit partidul, ca „lasii nu au ce cauta in viata publica si in mod clar nu au ce cauta in PSD”.

„E timpul sa aratam ca PSD nu si-a pierdut prestigiul, ca are cei mai buni oameni care sa conduca Romania, sa aratam ca PSD este cel mai bine pregatit partid sa conduca tara, deopotriva in administratia locala, cat si in administratia centrala. Urmeaza alegerile locale, avem cei mai buni primari, altfel nu s-ar chinui atat sa-i fure de la noi. Cine pleaca acum, ca e parlamentar sau ales local, niciodata nu va mai fi un om politic respectat. Lasii nu au ce cauta in viata publica si in mod clar nu au ce cauta in PSD. Aici sunt oameni care au rezistat si in perioade grele, sunt oameni care nu se apleaca la mana de arginti din bugetul statului, aruncati de Ludovic Orban”, a afirmat Sorin Grindeanu. 

 

 

Related posts

Marko Attila a demisionat din Parlament pe email, a urmat un scandal in toata regula in plen

Lucy Ionesco

Topul greselilor din prima fotografie de grup a Guvernului Ciolos

Lucy Ionesco

Forumul National al Studentilor la Stiinte Politice se desfasoara pana pe 26 noiembrie la Bucuresti

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult