12.4 C
România
1 octombrie 2022
DRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI
EconomieBreaking News

Sorin Grindeanu: Lotul 1 din Tronsonul 2 al drumului Expres Craiova-Pitesti va fi deschis inainte de Paste

Sorin Grindeanu, Ministrul Transportului, a facut luni o vizita pe santierul drumului de mare viteza Craiova – Pitesti la finalul careia a tinut sa precizeze ca lotul 1 din Tronsonul 2 al drumului va fi deschis inainte de sarbatorile pascale. Acest lot este in fapt centura ocolitoare a orasului Bals si, odata cu inaugurarea ei, se va rezolva problema aglomeratiei care se crea in fiecare zi la intrarea si iesirea din localitate.

Semne optimiste sunt si pentru deschiderea lotului 2 al aceluiasi Tronson, o bucata de drum de 40 de kilometri care va uni localitatile Bals si Slatina. In schimb, sunt inregistrate intarzieri la lotul 1 al acestui drum Expres planificat a fi dat in folosinta inegral la finalul anului 2023.

„În scut timp va fi deschis și lotul 2 al aceluiași Tronson, care va duce la eliminarea blocajelor din Slatina. Vorbim de 40 de km de drum modern de mare viteză. Acestea sunt rezultate obținute de constructori care iau în serios contractele”, a declarat ministrul Transporturilor.

Grupul UMB a cerut recepția primilor 18,5 kilometri din Drumul Expres Craiova – Pitești, a declarat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu care a anunțat că urma să meargă luni pe șantier. Astfel, urmează să fie deschis circulației lotul 1 al tronsonului 2, ce va avea rol de variantă ocolitoare a Balșului.
Potrivit lui Grindeanu, după deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

– pe relația Craiova – Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș.
– pe relația Pitești – Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt.

Tronsonul 2 al DX Craiova – Pitești este construit de grupul de firme UMB al lui Dorinel Umbrărescu, care a câștigat contractele și pentru tronsoanele 3 și 4, în vreme ce tronsonul 1 este realizat de italienii de la Tirrena Scavi.

Drumul Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford, va avea la final o lungime de aproximativ 121 km, 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

Related posts

Site-ul immimvest.ro este functional, inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua pana la sfarsitul anului 2020. Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit

Lucy Ionesco

Donald Trump si Jean Claude Juncker semneaza un armistitiu comercial SUA – UE. Relatia dintre cele doua puteri a intrat intr-o noua faza

Ioana Badulescu

Guvernul Orban a depus juramantul la Palatul Cotroceni, dupa ce a trecut de Parlament cu 240 de voturi

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult