Ce spital din Bucuresti a fost preluat de familia lui Sorin Oprescu - Rise Project
Social

Sorin Oprescu ramane in arest si va fi suspendat din functia de primar al Capitalei

Sorin Oprescu ramane in arest si urmeaza a fi suspendat din functia de Primar General al Capitalei. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, luni, ca primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ramane in arest preventiv, decizia fiind definitiva.

Sorin Oprescu va fi suspendat din functia de primar al Capitalei potrivit Legii administratiei publice locale, iar atributiile sale vor fi preluate de viceprimarul Cornel Pieptea (PNL) sau de viceprimarul Dan Darabont (PSD).

Potrivit Legii Administratiei Publice locale, „mandatul primarului se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv”, prin ordin al prefectului. In cazul in care primarul este suspendat, atributiile ii sunt preluate de unul dintre viceprimari, desemnati prin vot secret al consilierilor locali.

Avocatul lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, a vorbit luni, dupa aproape 7 ore petrecute in fata judecatorilor, despre pozitia clientului sau.

„Este un om deschis, ramane acelasi om. Singurul mesaj pe care l-a transmis este ca oamenii sa aiba in continuare incredere in el: nu a luat mita. Un imprumut este un imprumut. Un om care nu are niciun fel de legatura cu vreo fapta ilicita, de ce sa-si ia masuri de precautie? Va rog sa intelegeti rezerva apararii de a face comentarii privind probele. Suntem in pregatirea unor mijloace de proba pe care sa le propunem procurorilor. Sorin Oprescu doreste inclusiv confruntare. Isi clameaza nevinovatia, nu ia in calcul varianta demisiei” a spus Alexandru Chiciu.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriela Firea a renuntat la Targul de Craciun din Piata Victoriei, dupa ce protestatarii au demontat instalatiile scenei

Cristiana Petrariu Bota

Conturile lui Adrian Severin au fost puse sub sechestru

Cristiana Petrariu Bota

Admiterea la liceu si facultate ar putea fi reintrodusa in Legea Educatiei, incepand cu anul 2020-2021. Cum reactioneaza asociatiile de parinti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult