Guvernul a decis sa cedeze primariilor din Bucuresti si Constanta toate actiunile pe care le detine la societatile de stat care detin centrale electrice de termoficare din cele doua orase.
Stiri locale

Sorin Oprescu si Radu Mazare au preluat CET-urile din Bucuresti si Constanta

Primarul General Sorin Oprescu si edilul de la malul marii Radu Mazare preiau CET-urile din Bucuresti si Constanta. Guvernul a decis sa cedeze primariilor din Bucuresti si Constanta toate actiunile pe care le detine la societatile de stat care detin centrale electrice de termoficare din cele doua orase.

Ca urmare a acestei decizii, primarii din Bucuresti si Constanta se vor ocupa de alimentarea cu apa calda si caldura a celor doua orase, dupa ce termocenteralele din cele doua oraseCapitala si Constanta vor fi transferate din subordinea Guvernului catre autoritatile locale, dupa cum se arata intr-un proiect de act normativ elaborat de Departamentul pentru Energie.

HotWeek.ro iti recomanda si: Ce se mai intampla cu Cazinoul din Constanta

Amintim ca Bucurestiul si Constanta ramasesera singurele doua orase din Romania la care Guvernul detinea controlul asupra centralelor electrice de termoficare (CET) care produc agentul termic destinat celor doua societati de distributie a energiei termice RADET care, la randul lor, livreaza apa calda si caldura catre populatie.

Toate celelalte CET-uri mari au fost predate Consiliilor Locale, in urma unui proces care a inceput in timpul fostei guvernari PSD, scrie economica.net.

Stiri pe aceeasi tema

Andrei Carabelea a castigat Primaria Piatra Neamt, PNL a pierdut Consiliul Judetean Neamt

Cristiana Petrariu Bota

Companiile IT din Marea Britanie au venit sa recruteze angajati din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Radu Zamfir, medic in chirurgie generala si cercetator stiintific, este noul director executiv al Agentiei Nationale de Transplant

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult