Sorina Pintea, propusa ca ministru al Sanatatii, a lucrat la Directia Silvica, la Intreprinderea Forestiera si in ultimii ani a fost managerul Spitalului Judetean din Baia Mare
Politica

Sorina Pintea, propusa ca ministru al Sanatatii, a lucrat la Directia Silvica, la Intreprinderea Forestiera si in ultimii ani a fost managerul Spitalului Judetean din Baia Mare

Ministrul propus pentru Ministerul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, dupa sedinta CExN, ca prioritatea sa este sanatatea, adaugand ca isi doreste schimbarea mentalitatilor. Propusa pentru conducerea Ministerului Sanatatii, Sorina Pintea este din 2013 managerul Spitalului Judetean din Baia Mare, insa ea a lucrat si la Directia Silvica Baia Mare si la Intreprinderea Forestiera de Exploatare si Transport.

”Preşedintele Zetea mi-a făcut propunerea. (…) Sunt foarte multe de făcut, sănătatea este o prioritate şi sper să rămână o prioritate. Aş vrea să schimbăm cu toţii mentalităţile. Pentru că eu asta am făcut la Baia Mare”, a spus Sorina Pintea.

Întrebată despre integritatea noului Guvern, ea a arătat că, din punctul său de vedere, alegerea viitorilor miniştri a avut ”destule criterii”.

Citeste si: Lista de ministri din Guvernul Dancila, anuntata de premierul desemnat dupa sedinta CExN al PSD

”Din punctul meu de vedere, da (n.r. este un guvern integru). Cred că alegerea miniştrilor a avut destul criterii. Este verificat şi cred că este în regulă”, a adăugat Sorina Pintea.

Cine este Sorina Pintea

Sorina Pintea, propusa pentru a prelua portofoliul Ministerului Sanatatii in guvernul Viorica Dancila, este in prezent managerul Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare din 2013. La alegerile parlamentare din decembrie 2016 a fost aleasa senator PSD, dar a renuntat la functie in februarie 2017 pentru a putea continua sa conduca spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a fost Manager – Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare in perioada 2009-2013, director economic – Directia Silvica Maramures, Baia Mare intre anii 2005-2009, consultant – S.C. Sov Consulting S.R.L., Baia Mare, in perioada 2007-2009 si consilier integrarea europeana – 2003-2005.

In perioada 2001-2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial – Consiliul Judetean Maramures, Baia Mare.

Inainte, intre 1996 si 199 a fost sef serviciu financiar-contabil – Intreprinderea Forestiera de Exploatare si Transport (I.F.E.T.), iar din ’88 pana in 1995 a fost economist in cadrul aceleiasi intreprinderi.

In perioada 1984-1988 a fost studenta la Universitatea ¬Babes-Bolyai” Cluj-Napoca unde a urmat cursurile unei facultati de economie.

Articole asemănătoare

Ponta, la Supercupa UEFA la meciul FC Barcelona – FC Sevilla

Lucy Ionesco

Motiunea anti-Dancila tine pe loc Comisia Europeana. Ursula von der Leyen va lua o decizie privind comisarul european abia dupa motiunea de joi

Lucy Ionesco

Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca. Dodon a semnat decretul de retragere asa cum a promis

Delia Ion