SPANIA. 47% din energia electrica este produsa din surse regenerabile

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 3, 2015 13:58

SPANIA. 47% din energia electrica este produsa din surse regenerabile

SPANIA – In luna martie, 47% din energia electrica a Spaniei a fost produsa din surse regenerabile.  Consiliul Local din Santa Coloma de Gramenet, langa Barcelona,  a instalat 462 de panouri solare, iar energia pe care o produc este echivalenta cu consumul anual a 60 de locuinte. Energia produsa din surse regenerabile este folosita in reteaua de energie locala si este considerata pionieratul unei comunitati care lupta impotriva incalzirii globale, potrivit thinkprogress.org.

Spania devine, astfel, o consumatoare tot mai mare a energiei electrice din surse fara carbon. Potrivit Red Electrica de Espana (REE), Peninsula Iberica a primit in luna martie 69 la suta din energia electrica provenita din tehnologii care produc zero emisii de carbon, respectiv energie regenerabila si o alta parte provenita din puterea sa nucleara. Astfel, 47 la suta din energia Spaniei a venit exclusiv din surse regenerabile.

Cea mai mare parte din electricitatea produsa din surse regenerabile in Spania provine de la vant.

Te-ar putea interesa si: PERMISUL DE CONDUCERE EUROPEAN – Precizari utile pentru soferii care ajung in Spania

Spania a fost mult timp un lider in domeniul energiei regenerabile, recent devenind prima tara din lume care se bazeaza pe vant ca sursa de energie. Spania incearca sa foloseasca energia eoliana pentru a furniza 40 la suta din consumul de energie electrica pana in 2020, potrivit CleanTechnica.

In acelasi timp, Spania intentioneaza sa dezvolte si alte surse regenerabile de energie, in special solare fotovoltaice. Desi in prezent reprezinta doar circa 3 la suta din productia de energie electrica, industria solara din Spania este una dintre cele mai mari din lume, potrivit Al Jazeera . In 2012, Spania a raportat ca energia solara a produs aproape 2.000 de megawati de energie.

Insula El Hierro se apropie de obiectivul de a fi alimentata 100 la suta de vant si apa.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.