16.2 C
România
21 octombrie 2021
Spania: 514 decese in numai 24 de ore, totalul cazurilor a ajuns la aproape 40.000
Breaking News Social

Spania: 514 decese in numai 24 de ore, totalul cazurilor a ajuns la aproape 40.000

Creștere de 24% a numărului deceselor din cauza coronavirusului în Spania. Ministerul Sănătății a anunțat că 514 persoane au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce a dus la un total de 2.696, pe locul trei la nivel mondial după Italia și China.

Numărul persoanelor infectate a crescut, de asemenea, și se apropie de pragul psihologic de 40.000. Un total de 39.673 de persoane au fost depistate pozitiv, dintre care 3.794 s-au vindecat.

Poliția Națională a avertizat că există numeroase persoane iresponsabile care părăsesc spitale înainte de a se vindeca complet și pun în pericol restul populației, scrie El Pais.

Primarul Madridului a dat asigurări că forțele de ordine sunt prezente în stradă ș vor sancționa orice persoană care nu are un document care să ateste motivul deplasării.

Guvernul, care s-a reunit marți, a anunțat că statul își va asuma fondurile necesare pentru supraviețuirea financiară a liber profesioniștilor, dar și a IMM-urilor sau a companiilor mari.

De la 14 martie, cei 46 de milioane de spanioli sunt supuşi unei izolări stricte şi nu pot ieşi din casă decât singuri şi doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi pentru a merge la serviciu acolo unde telemunca nu este posibilă sau pentru a-şi plimba scurt câinele.

Personalul din sănătate a plătit un tribut greu în lupta împotriva pandemiei: 3.475 dintre membrii săi au fost contaminaţi, adică 10% din total, a declarat într-o conferinţă de presă Fernando Simon, directorul Centrului de Alerte Sanitare.

Armata spaniolă se ocupă de dezinfectarea unor aziluri de bătrâni, unde au fost găsiți oameni abandonați, care au murit în pat, potrivit ministrului apărării de la Madrid, Margarita Robles

Răspândirea noului coronavirus este mai rapidă în Spania, în comparație cu Italia – regiunile afectate sunt cuprinse mai repede de virus, iar creșterea exponențială a contaminării este mai mare.

Stiri pe aceeasi tema

Cutremur in Romania, sambata dimineata, in judetul Gorj

Cristiana Petrariu Bota

UMF Carol Davila din Bucuresti a urcat in Top 500 Shanghai pe domeniul Medical Sciences

Ioana Badulescu

Atentat la Nisa, de Ziua Frantei. Ultimul bilant arata 84 de morti si 200 de raniti, printre care si 2 romani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult