Spania inchide capitala Madrid, toti locuitorii vor fi in carantina din cauza cresterii numarului de infectari cu coronavirus
Breaking News

Spania inchide capitala Madrid, toti locuitorii vor fi in carantina din cauza cresterii numarului de infectari cu coronavirus

Lockdown in Madrid. Guvernul din Spania a anuntat ca restrictioneaza circulatia persoanelor catre si dinspre Madrid, masura urmand a fi aplicata si pentru unele zone din apropierea capitalei. Asadar, toti cei 3,3 milioane de locuitori ai Madridului intra in carantina, pentru a doua oara in acest an, transmite BBC.

Ministrul spaniol al Sanatatii a explicat ca locuitorii Madridului nu vor mai avea voie sa paraseasca orasul sau sa intre decat pentru a merge la munca sau pentru a-si duce copiii la scoala, in conformitate cu noile reguli de combatere a reaparitiei coronavirusului care vor intra in vigoare in cateva zile.

Practic, locuitorii din zona Madrid nu vor mai putea parasi orasul cu exceptia calatoriilor esentiale. Numai ca autoritatile locale din Madrid sunt nemultumite si sustin ca decizia nu are niciun temei juridic.

Orasul Madrid, care gazduieste peste 3 milioane de locuitori, si alte noua municipalitati din apropierea Capitalei cu cel putin 100.000 de locuitori fiecare, vor avea granitele inchise pentru vizite neesentiale.

Oamenilor li se va permite sa treaca granitele pentru munca, scoala, vizite ale medicilor sau cumparaturi, dar nu si pentru petrecerea timpului liber. Barurile si restaurantele se vor inchide incepand cu ora 23:00, largind un timp de acoperire de la ora 01:00, iar parcurile si locurile de joaca vor fi inchise.

Autoritatile din Spania au mai decis ca adunarile sociale sa fie limitate la sase persoane.

Madridul are 735 de cazuri la 100.000 de persoane, una dintre cele mai mari rate de infectare cu noul coronavirus din toate regiunile Europei. Cifrele dubleaza rata nationala de infectare a Spaniei. Spania a inregistrat un total de 769.188 de cazuri – cel mai mare din Europa de Vest – si 31.791 de decese.

Ieri au fost raportate 11.000 de noi cazuri pentru ultimele 24 de ore.

Articole asemănătoare

IARNA PESTE ROMANIA! A nins ca-n povesti la Suceava, traficul rutier este restrictionat. FOTO

Lucy Ionesco

Lumina Sfanta de Paste s-a aprins la Ierusalim! VIDEO

Lucy Ionesco

Estimari ale rezultatelor alegerilor parlamentare 2020

Teodora Badescu