-0.5 C
România
28 ianuarie 2023
Bilant negru in Spania! 394 de decese in ultimele 24 de ore si 28.572 de persoane infectate
Externe

Spania si Italia, record de infectari. Spania introduce starea de urgenta sanitara pana in mai 2021

Situatie ingrijoratoare in Europa. Italia inregistreaza un nou record de infectari cu COVID-19, la fel si Spania, care a introdus starea de urgenta sanitara pana in mai 2021. Intre timp, Germania si Franta – motoarele economiei europene – au intrat in lockdown, partial sau total. 

Italia a inregistrat, ieri, un record de 26.831 de noi cazuri de COVID-19 si 217 de decese in 24 de ore. Potrivit buletinului zilnic informativ al Ministerului Sanatatii si Protectiei civile italian, numarul zilnic de infectari este cel mai mare de la inceputul pandemiei, in timp ce numarul de decese este mai mare de 200 zilnic de marti, un nivel care nu a mai fost inregistrat de la jumatatea lui mai.

Un alt trend ingrijorator este cresterea numarului pacientilor de la terapie intensiva, care era joi de 1.651, in crestere cu 7,5% fata de ziua precedenta si cu 66% intr-o saptamana.

Bilantul total al deceselor legate de pandemie este acum de 38.122 in Italia, in timp ce numarul de cazuri de COVID-19 a ajuns la 616.595, au mai precizat Protectia civila si Ministerul Sanatatii.

Si in Spania infectarile cu COVID-19 inregistreaza cresteri dramatice. Ieri au fost 23.580 de cazuri noi de infectari si 173 de morti.

Deputatii spanioli au aprobat joi prin vot solicitarea premierului Pedro Sanchez privind instituirea starii de urgenta sanitara timp de sase luni pe intreg teritoriul Spaniei pentru a frana transmiterea galopanta a noului coronavirus.

Masura, care va fi in vigoare pana pe 9 mai 2021, a permis instituirea interdictiei de circulatie aproape in intreaga tara si a unor interdictii de intrare si iesire din regiunile spaniole.

Numarul total al cazurilor de coronavirus in Spania a ajuns la 1.136.503 de infectari, iar numarul total al deceselor este de 35.639, conform datelor oficiale.

 

 

Related posts

Boris Johnson preia oficial conducerea Guvernului britanic de la Theresa May, dupa intalnirea cu Regina Elisabeta

Ioana Badulescu

Rusia pune capat prieteniei cu Turcia. Comentariu de Ingo Mannteufel

Lucy Ionesco

WIKILEAKS despre Panama Papers: Consortiul jurnalistilor de investigatie (ICIJ) publica selectiv pentru a servi unor interese

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult