Breaking News

Spatiul Schengen nu mai functioneaza, Europa fierbe! Germania si Cehia au reintrodus controale la frontiera. Trafic feroviar inchis intre Germania si Austria

Spatiul Schengen nu mai functioneaza, iar tensiunile ating cote alarmante in Europa. Germania si Cehia au anuntat, duminica, ca reintroduce controalele la granite, in timp ce traficul feroviar intre Germania si Austria a fost inchis. Asta in contextul in care miniştrii de interne ai celor 28 de ţǎri membre ale Uniunii Europene se reunesc luni 14 septembrie la Bruxelles pentru a discuta despre numeroasele chestiuni logistice precum şi de securitate care se multiplicǎ în contextul fluxului masiv de refugiaţi dinspre Siria şi Irak, transmite RFI.

In acest context Franţa cere Uniunii Europene sǎ accelereze crearea unui dispozitiv comun de primire a refugiaţilor.

Europa rǎmîne în continuare divizatǎ în privinţa problemei refugiaţilor. In unele capitale occidentale au avut loc sîmbǎtǎ 12 septembrie manifestaţii de simpatie faţǎ de refugiaţi, iar manifestanţii au arborat pancarde pe care scria „Deschideţi frontierele Europei!”. In fostele ţǎri comuniste problema este vǎzutǎ însǎ altfel iar la Varşovia cîteva mii de persoane arborau o banderolǎ pe care scria „Islamul este moartea Europei”.

Trenurile care leaga Austria de Germania nu mai circula, traficul a fost suspendat de O-BB

In Franţa, liderii socialişti continuǎ sǎ punǎ accentul, în declaraţiile lor, pe caracterul istoric al deciziilor luate de Europa în faţa valului de refugiaţi. „In funcţie de cum se va achita Europa de aceastǎ datorie moralǎ îşi joacǎ ea de fapt credibilitatea” declarǎ secretarul de stat la afacerile europene, Harlem Désir. In marile oraşe franceze însǎ apelurile în vederea organizǎrii unor mari manifestaţii în favoarea primirii refugiaţilor nu au mobilizat week-end-ul trecut multǎ lume.

In Germania, ministrul transporturilor denunţǎ „eşecul complet” al Uniunii Europene în ce priveşte controlul frontierelor externe. Autoritǎţile de la München se declarǎ depǎşite de marele flux de refugiaţi. „Nu putem face faţǎ unei astfel de situaţii, cînd în fiecare zi trebuie sǎ primim o populaţie echivalentǎ cu aceea a unui mic oraş” declarǎ un administrator bavarez, cuvinte preluate de Agenţia France Presse. Agenţia citatǎ mai aratǎ cǎ în Germania au apǎrut tensiuni întrucît landurile se plîng de dificultǎţile tot mai mari suscitate de un flux de refugiaţi fǎrǎ precedent. Ministrul de interne german, Thomas de Maizière, îi avertizeazǎ în paralel pe refugiaţi cǎ nu vor putea sǎ-şi aleagǎ în mod liber destinaţia în Germania.

Germania si-a inschis frontiera cu Austria. Ce spune Comisia Europeana

Politica de deschidere, pusǎ sub semnul unei mari generozitǎţi, promovatǎ de cancelara Angela Merkel, suscitǎ critici nu numai în Europa de rǎsǎrit, ci şi în sînul propriului ei partid, se aratǎ într-o altǎ depeşǎ a Agenţiei France Presse.

EXODUL REFUGIATILOR FATA IN FATA CU O EUROPA TENSIONATA

Numărul imens de refugiaţi ajunşi în Germania a început să creeze probleme. Ministrul german de Interne a anunţat, duminica, că ţara sa va introduce controale la toate frontierele, începând cu cea de sud, cu Austria. Scopul acestei măsuri este limitarea numărului de imigranţi care intră în ţară. De asemenea, traficul feroviar dinspre Austria a fost oprit. Şi, la cererea autorităţilor germane, Austria a oprit şi ea trenurile care pleacă spre Germania, transmite Digi 24.

Germania suspenda acordurile Schengen si reintroduce controalele la frontiera cu Austria

Premierul maghiar Viktor Orban a salutat gestul Germaniei de a introduce temporar controlale la graniţa cu Austria. Acest lucru era necesar pentru a proteja valorile germane şi europene, a declarat el.

„Înțelegem foarte bine decizia Germaniei și am vrea să ne exprimăm solidaritatea”, a spus Viktor Orban, potrivit unor declarații care vor fi publicate în ediția de luni a cotidianului Bild, relatează Agerpres.

În urma deciziei Berlinului, cel puţin 4.000 de soldaţi vor fi trimişi la graniţa Germaniei cu Austria pentru a asigura blocarea fluxului de refugiaţi.

Cotele de imigranti impuse de UE, respinse si de Cehia

ACTUALIZARE. Și Cehia a anunțat că va reintroduce temporar controalele la granița cu Austria, în condițiile în care traficul feroviar este blocat între Austria și Germania, iar Berlinul a anunțat că reintroduce de asemenea controalele la frontiere.

ACTUALIZARE. Comisia Europeană arată că reintroducerea temporară a controalelor la frontierele dintre statele membre este „o situație excepțională prevăzută explicit și reglementată de Codul Frontierelor Schengen, în cazul unei situații de criză”.

În ceea ce privește situația din Germania, care a anunțat în această după-amiază că reintroduce controalele la frontiere, din cauza afluxului de refugiați, aceasta „pare să fie o situație acoperită de aceste reguli”.

Val de refugiati musulmani la granita Romaniei cu Ungaria

„Comisia va monitoriza îndeaproape situația și va ține la curent Parlamentul European și Consiliul. Obiectivul nostru trebuie să fie să ne asigurăm că putem reveni la sistemul normal al granițelor deschise între statele membre ale Spațiului Schengen cât mai repede posibil. Decizia de astăzi a Germaniei subliniază necesitatea de a cădea de acord asupra măsurilor propuse de Comisia Europeană pentru a gestiona criza refugiaților”, se arată în declarația CE.

ACTUALIZARE. Ministrul german de Interne a anunţat, în urmă cu câteva minute, că ţara sa va introduce controale la toate frontierele, începând cu cea de sud, cu Austria. Scopul acestei măsuri este limitarea numărului de imigranţi care intră în ţară. De asemenea, traficul feroviar dinspre Austria a fost oprit. Şi, la cererea autorităţilor germane, Austria a oprit şi ea trenurile care pleacă spre Germania.

Romania va vota impotriva cotelor de refugiati la reuniunea JAI, a anuntat Gabriel Oprea

În acelaşi timp, ministrul de interne de la Berlin le-a cerut ţărilor partenere din Uniunea Europeană să respecte acordul de la Dublin, cel care prevede că refugiaţii trebuie înregistraţi în prima ţară din spaţiul Schengen în care intră. Oficialul a mai precizat şi că imigranţii trebuie să înţeleagă că nu-şi pot alege singuri ţara în care să se stabilească.

ACTUALIZARE. Germania a închis, de la ora 18.00, ora României, traficul feroviar dinspre Austria. Cel puţin 63.000 de oameni originari din Orientul Mijlociu ar fi intrat în Germania doar în ultimele două săptămâni, potrivit AFP.

De ce nu vin sirienii in Romania? Despre fractura dintre Est si Vest si mai cu seama dintre Berlin si tarile foste comuniste

ACTUALIZARE. Germania ar putea reintroduce controale la graniţa cu Austria pentru a face faţă fluxului de refugiaţi. Informaţia apare în presa din Germania şi Austria, care citează oficiali germani. Nu este însă clar în ce vor consta aceste controale. Anunţul vine după ce vicecancelarul Germaniei a declarat că ţara se află la limita capacităţilor sale, iar autorităţile din Munchen, oraş spre care s-au îndreptat majoritatea refugiaţilor, spun că nu mai au locuri de cazare pentru refugiați. De altfel, ministrul german de Interne şi-a exprimat zilele trecute părerea că tratatul Schengen ar trebui suspendat temporar.

„În prezent sunt necesare măsuri eficiente pentru a stopa afluxul”, în condițiile „eșecului total al Uniunii Europene” a cărei protecție a granițelor externe „nu mai funcționează”, a declarat ministrul într-un comunicat.

Criza migrantilor sapa o noua prapastie intre Europa de Est si Europa de Vest. Statele est-europene, mostenitoarele unui socialism marxist

El anunță că „limitele capacității de primire” a Germaniei sunt „atinse”. Ministrul face parte din Uniunea Creștin-Socială, ramura bavareză a creștin-democraților cancelarului Angela Merkel.

Anterior, orașul Munchen anunțase că a atins „limita extremă” în ceea ce privește capacitatea sa de găzduire a refugiaților, după ce, numai în decursul zilei de sâmbătă, la Munchen au sosit 12.200 de refugiați.

Related posts

Dacian Ciolos: Am intentia sa deschid Guvernul si administratia guvernamentala spre societate

Lucy Ionesco

Premierul Dancila in Parlamentul European: Nu am venit aici sa dau socoteala. Va cer sa nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state UE

Ioana Badulescu

Prima testare a unui vaccin anti-coronavirus a inceput in Marea Britanie. Vaccinul a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult