IT/Stiinta

Specialisti de la mai multe universitati din Marea Britanie pledeaza din nou pentru controversata imunitate de turma

Specialisti de renume de la mai multe universitati din Marea Britanie pledeaza din nou pentru mult controversata imunitate de turma. Potrivit The Independent, acestia indeamna persoanele mai putin vulnerabile, cu referire la tineri si la persoanele sanatoase, sa revina la o viata normala. Pozitia vine, insa, in totala discordanta cu lumea stiintifica mondiala.

Totusi, nu exista un consens pe aceasta tema in lumea stiintifica. Multi experti sustin ca imunizarea colectiva este foarte putin probabila pana la aparitia unui vaccin anti-COVID eficient.

O astfel de dezbatere vine intr-un moment de dezacord intre Guvernul condus de Boris Johnson si responsabilii locali din regiunile cele mai afectate de coronavirus. Autoritatile locale britanice sustin ca restrictiile hotarate la Londra nu dau rezultate in zonele lor, context in care cer mai multa libertate de decizie, astfel incat sa aplice masurile pe care le considera cele mai potrivite.

Joe Anderson, primarul orasului Liverpool: “Multi dintre noi suntem frustrati pentru ca, de exemplu, nu avem puterea, la nivel local, sa stabilim propriul sistem de identificare a celor care intra in contact cu persoane infectate. Sau nu avem ce sa le facem celor care nu respecta regulile”. 

Amintim ca Marea Britanie inregistreaza de peste o saptamana cresteri alarmante ale infectiilor cu noul coronavirus. Ieri au fost raportate nu mai putin de 17.450 de cazuri dintr-un total de peste 307.000 de teste. Tot ieri au fost inregistrate 77 de decese, numarul total al mortilor ridicandu-se la 42.592.

Stiri pe aceeasi tema

S-au descoperit nori de apa in jurul unui corp ceresc din afara Sistemului Solar

Bogdan

FURTUNA SOLARA PE 14 SI 15 MARTIE. Fenomenul va amplifica aurora boreala, dar ar putea cauza fluctuatii in unele retele electrice

Ioana Badulescu

Scandal intre ANAF si proprietarii de site-uri .ro: Protectia Datelor anunta o investigatie din oficiu! In ce conditii pot fi transmise datele cu caracter personal

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult