Ministerul Sanatatii
Social

Spitalele vor primi o mie de doze de imunoglobulina pentru tratamentul imunodeficientelor primare

În această dimineață au sosit în țară o mie de doze de imunoglobulină pentru tratamentul imunodeficiențelor primare. Compania Națională “Unifarm” a informat Ministerul Sănătății că, luni dimineața, au intrat în țară și urmează să fie distribuite către spitale un număr de o mie de doze de IGVena. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, Unifarm a anunțat că va primi alte 600 de flacoane de INTRATECT. Ambele medicamente sunt utilizate pentru tratamentul imunodeficiențelor primare. De asemenea, pentru tratamentul imunodeficiențelor secundare, până la finalul acestei săptămâni vor mai fi achiziționate 2200 de flacoane de Pentaglobina.

Discontinuitățile apărute anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină, cauzate de retragerea de pe piață a unor producători care asigurau peste 80% din necesarul de produse, au determinat retragerea din Lista C2 a medicamentelor cu probleme în aprovizionare.

În urma aprobării Ordonanței de urgență de suspendare temporară a obligației de plată a taxei clawback pentru deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, în luna decembrie 2017, imunoglobulinele au fost reintroduse în lista C2, fiind astfel decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS).

Până la remedierea totală a aprovizionării cu imunoglobuline, începând din luna decembrie 2017, medicii din toate unitățile sanitare din țară au la dispoziție o linie telefonică special înființată la Ministerul Sănătății la care pot anunța cazurile grave care necesită tratament cu imunoglobulină, astfel încât din stocurile existente în alte unități sanitare să fie direcționate medicamentele pentru tratamentul necesar în astfel de cazuri.

Related posts

Ministrul Educatiei cauta solutii pentru pregatirea profesorilor din invatamantul preuniversitar: Suntem singura tara din UE cu profesori necalificati

Lucy Ionesco

MOSII DE IARNA 2017. Pomenirea mortilor in Calendarul Ortodox, pe 18 februarie

Lucy Ionesco

Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 a fost modificata de Guvern. Cum va fi finantat sportul de performanta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult