Spitalul Judetean Constanta a interzis vizitele la pacienti din cauza numarului mare de infectii respiratorii

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 23, 2019 19:55

Spitalul Judetean Constanta a interzis vizitele la pacienti din cauza numarului mare de infectii respiratorii

Spitalul Judetean Constanta a interzis vizitele la pacienti din cauza numarului mare de infectii respiratorii. Astfel, conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) “Sf. Apostol Andrei” din Constanta a decis interzicerea accesului vizitatorilor in incinta unitatii medicale, incepand de joi, 24 ianuarie, ca urmare a numarului crescut de pacienti diagnosticati cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare.

Saptamana trecuta au fost inregistrate circa 80 astfel de cazuri, 106 pacienti fiind diagnosticati cu pneumonie, iar doua persoane au murit de gripa.

“Pacientii care au de efectuat investigatii in cadrul SCJU se vor echipa corespunzator cu halat, masca si botosi de unica folosinta. Echipamentul este pus la dispozitie gratuit, de catre conducerea SCJU, si se regaseste la intrarea in spital (usa rotativa). In acelasi timp, reamintim pacientilor si vizitatorilor ca accesul in incinta Spitalului Judetean se face doar pe la intrarea special amenajata pentru vizitatori, dinspre Bd. Tomis (usa rotativa), iar accesul la Unitatea Primiri Urgente si Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga”, au precizat reprezentantii SCJU Constanta, intr-un comunicat de presa transmis miercuri.

Conform sursei citate, in saptamana 14-21 ianuarie, la unitatea medicala s-au inregistrat 87 infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), dintre care 79 au necesitat internare, 72 dintre pacientii diagnosticati cu IACRS avand varste cuprinse intre 0 si 14 ani. In aceeasi perioada, au fost diagnosticati cu pneumonie 106 pacienti (96 copii) si au fost confirmate patru cazuri de gripa (trei – virus gripal AH1 si unul – AH3), dintre care doua s-au soldat cu decesul pacientilor. Niciunul dintre cei patru pacienti nu fusese vaccinat antigripal.

Fata de alte viroze respiratorii, informeaza conducerea SCJU Constanta, gripa debuteaza brusc, cu febra mare, frecvente dureri de muschi si articulatii, durere de cap si stare generala alterata. Spre deosebire de gripa, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarca rinoreea, tusea si raguseala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse si stranut. Exista insa si riscul transmiterii prin atingerea suprafetelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomanda respectarea masurilor de igiena personala (spalarea pe maini cu apa si sapun, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bazata pe fructe si legume, odihna si miscare), evitarea automedicatiei si prezentarea la medic inca de la primele semne de boala, pentru diagnostic si tratament imediat.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.