Spitalul Judetean din Constanta, restrictionat vizitatorilor din cauza cresterii cazurilor de gripa

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 8, 2018 17:24

Spitalul Judetean din Constanta, restrictionat vizitatorilor din cauza cresterii cazurilor de gripa

Accesul vizitatorilor a fost interzis, de miercuri, în secțiile Oncologie și Terapie Intensivă adulți și copii, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Constanța din cauza creșterii numărului cazurilor de gripă la nivelul județului.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, începând de miercuri, accesul vizitatorilor în secțiile Oncologie și în cele de Anestezie Terapie Intensivă – adulți și copii, va fi complet interzis.

Măsura a fost dispusă la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii apărute în ultima lună la nivel național și local.

Citeste si: Virusul gripal a ucis alte opt persoane in ultimele zile. Ministrul Sanatatii: Trebuie luate masuri de carantina, in spitale trebuie limitat numarul vizitatorilor

Conducerea SCJU Constanța a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești. Astfel, accesul acestora în afara orelor de program este complet interzis, iar pentru toate secțiile din spital se va reduce programul de vizită. Accesul vizitatorilor va fi permis, zilnic, numai în intervalul 13.30 – 17.00, și se va impune limitarea accesului la un vizitator de pacient.

Totodată, persoanele cu viroze sau infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților și vor fi interzise consulturile pacienților neinternați în cabinetele medicale din incinta secțiilor, acestea urmând să fie efectuate doar în Policlinici.

Constanța se află pe locul doi în țară în privința numărului de bolnavi de gripă, cu aproape 30 de cazuri diagnosticate. Până în prezent nu a fost înregistrat vreun deces din cauza gripei, în județ.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.