1.1 C
România
30 noiembrie 2023
Doctorul Valeriu Neagoe de la Spitalul Judetean Constanta a murit dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus
Stiri locale

Spitalul Judetean din Constanta, restrictionat vizitatorilor din cauza cresterii cazurilor de gripa

Accesul vizitatorilor a fost interzis, de miercuri, în secțiile Oncologie și Terapie Intensivă adulți și copii, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Constanța din cauza creșterii numărului cazurilor de gripă la nivelul județului.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, începând de miercuri, accesul vizitatorilor în secțiile Oncologie și în cele de Anestezie Terapie Intensivă – adulți și copii, va fi complet interzis.

Măsura a fost dispusă la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii apărute în ultima lună la nivel național și local.

Citeste si: Virusul gripal a ucis alte opt persoane in ultimele zile. Ministrul Sanatatii: Trebuie luate masuri de carantina, in spitale trebuie limitat numarul vizitatorilor

Conducerea SCJU Constanța a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești. Astfel, accesul acestora în afara orelor de program este complet interzis, iar pentru toate secțiile din spital se va reduce programul de vizită. Accesul vizitatorilor va fi permis, zilnic, numai în intervalul 13.30 – 17.00, și se va impune limitarea accesului la un vizitator de pacient.

Totodată, persoanele cu viroze sau infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților și vor fi interzise consulturile pacienților neinternați în cabinetele medicale din incinta secțiilor, acestea urmând să fie efectuate doar în Policlinici.

Constanța se află pe locul doi în țară în privința numărului de bolnavi de gripă, cu aproape 30 de cazuri diagnosticate. Până în prezent nu a fost înregistrat vreun deces din cauza gripei, în județ.

Related posts

O tanara de 16 ani a ales sinuciderea la Copsa Mica, judetul Sibiu

Lucy Ionesco

Accident grav in Neamt, la Costisa. O maicuta a murit, o alta se zbate intre viata si moarte

Lucy Ionesco

Mastile devin obligatorii in Galati pentru cetatenii aflati in apropierea scolilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult