Spitalul Metropolitan si alte doua noi spitale vor deveni realitate, anunta Firea. Vor fi dotate cu spatii de cazare pentru medicii rezidenti, dar si pentru familiile pacientilor

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 2, 2018 23:39

Spitalul Metropolitan si alte doua noi spitale vor deveni realitate, anunta Firea. Vor fi dotate cu spatii de cazare pentru medicii rezidenti, dar si pentru familiile pacientilor

Gabriela Firea nu renunţă la ideea de a construi un Spital Metropolitan, după ce consilierii generali nu au sprijinit-o prin vot acum două săptămâni. Mai mult decât atât, vrea să facă şi două spitale zonale, în Sectoarele 3 și 6, care vor deservi câte două sectoare ale capitalei. Anunţul vine înainte ca proiectele să fie prezentate în consiliul general sau ca bugetul să fie aprobat.

Gabriela Firea propune un buget dublu faţă de anul trecut pentru spitale: 111 milioane de euro. Aceşti bani nu vor ajunge doar la cele 19 spitale pe care primăria le administrează, ci vor fi folosiţi şi pentru a începe construcţia a trei spitale noi, promite primăriţa.

Este vorba despre Spitalul Metropolitan, cu 1.500 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro şi de alte două spitale zonale, cu câte 300 de paturi, care vor costa 60 de milioane de euro fiecare. Dacă pentru ultimele două amplasarea nu a fost stabilită, Spitalul Metropolitan ar urma să apară în locul unei baze RATB din nordul Bucureştiului, chiar la graniţa cu oraşul Voluntari. Consilierii generali nu au fost de acord.

Gabriela Firea: ”Nu renunţăm la această adresă pentru că este cea mai potrivită după standardele europene, şi anume proximitatea cu aeroportul, cu autostrada, cu metroul, cu o reţea de utilităţi foarte bine dotată. Nu va fi încă un spital ci va fi cel mai mare spital din capitală, şi în plus de dotările la standarde europene, va beneficia de spaţii de cazare pentru medicii rezidenţi, de asemenea pentru pacienţi şi pentru familiile acestora.”

Consilierii generali din opoziţie spun că primăria nu are capacitatea să ducă la bun sfârşit trei proiecte de asemenea anvergură.

”Tot asist de 20 de luni la promisiuni. Doamna primar funcţionează în regim de breaking news. Acum anunţă ceva, după care uită imediat şi luna viitoare altceva. Nu avem rezultate. Noi vorbim că facem trei spitale în Bucureşti, doamne ajută, să le facem, dar într-un an şi mai mult de jumătate, Gabriela Firea nu a consolidat o clădire cu risc seismic”, spune Ciprian Ciucu.

Într-un sistem sanitar cu o criză acută de personal medical, nu se ştie încă de unde vor veni medicii şi asistenţi pentru cele trei noi spitale.

În faţa unor astfel de promisiuni, bucureştenii trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Până acum, Primăria Capitalei a construit un singur spital. Este vorba despre un corp nou al Spitalului Gomoiu. Construcţia a început în urmă cu 6 ani, dar spitalul nu este încă funcţional. Deşi gata, clădirea nu poate primi pacienţi pentru că nu a fost montată încă aparatura medicală.

Proiectele anunţate de Gabriela Firea au nevoie şi de votul consilierilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.