15.9 C
România
18 septembrie 2021
Spitalul mobil de la Letcani, jud. Iasi, ar urma sa primeasca primii pacienti cu coronavirus pe 16 octombrie
Breaking News

Spitalul mobil de la Letcani, jud. Iasi, ar urma sa primeasca primii pacienti cu coronavirus pe 16 octombrie

Spitalul militar mobil de la Letcani, judetul Iasi, ar urma sa primeasca primii pacienti cu coronavirus pe 16 octombrie, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. La randul sau, Costel Alexe, presedinte ales al Consiliului Judetean Iasi, a spus ca cel mai sigur joi va fi obtinut avizul de la Mediu ”cu tot ceea ce implica el”. 

Spitalul militar modular de la Iasi este dotat cu 24 de paturi pentru terapie intensiva, iar Nelu Tataru a dat asigurari ca in cateva zile va deveni functional. Inca se asteapta avizele de la mediu si securitatea in constructii.

Ministrul Sanatatii a mai explicat ca parte din personalul medical va fi asigurat prin detasari din spitalele si judetele invecinate, iar spitalul ar urma sa primeasca primii pacienti pe data de 16 octombrie. Documentatia, achizitia, obtinerea avizelor de la mediu, securitatea in constructii au intarziat punerea in functiune a spitalului, a mai explicat Tataru.

”Din informatiile de pana acum, numarul de noi cazuri sunt sub cele de ieri, asteptam informarea definitiva”, a mai spus ministrul sanatatii. Tataru recomanda purtarea mastii pe strada si ministerul pe care il conduce ar urma sa analizeze obligativitatea purtarii mastii in Bucuresti.

Ce spune presedintele ales al CJ Iasi

Costel Alexe, presedinte ales al Consiliului Judetean Iasi, a spus ca cel mai sigur joi va fi obtinut avizul de la Mediu ”cu tot ceea ce implica el”.

„La sediul Institutiei Prefectului din Iasi am avut o sedinta de progres referitor la spitalul mobil de la Letcani. Trebuie mentionat ca astazi cuvantul de ordine in ceea ce inseamna autoritatile din Iasi si autoritatile centrale este sa operationalizam cat mai repede spitalul de la Letcani, sa putem primi pacienti acolo si, cel mai important, sa salvam vieti. Cel mai sigur joi vom avea avizul de la Mediu cu tot ceea ce implica el, urmand ca pe 16 (n.r. – octombrie), vineri, in conditiile in care vom obtine si de la celelalte institutii toate avizele, sa aducem acolo pacienti. Ca ministru, ca iesean si presedinte ales al Consiliului Judetean Iasi multumesc tuturor reprezentantilor institutiilor medicale din Iasi pentru tot efortul facut”, a transmis Costel Alexe.

Iti recomandam: Spitalul Matei Bals este singurul din Europa care participa la studiul clinic cu anticorpi monoclonali, terapie administrata si lui Trump 
Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, infectat cu coronavirus: Va anunt ca m-am izolat

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica Iasi, Vasile Cepoi, pentru inceput spitalul mobil de la Letcani va avea functionale 24 de paturi la Terapie Intensiva si 30 pentru cazurile cu forme medii de infectare cu COVID-19.

Spitalul din Iasi, cel mai mare spital mobil din tara

Spitalul Mobil de la Letcani a fost achizitionat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) EURONEST, cu fonduri alocate de consiliile judetene din Iasi si Neamt.

Presedintele ADI EURONEST, Alina Popa, a declarat presei ca acesta este cel mai mare spital mobil si totodata unicul spital ROL 3 din tara. Spitalul mobil din Letcani va functiona, pe perioada pandemiei de COVID-19, ca sectie exterioara a Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi.

Pentru buna functionare a spitalului mobil la capacitate maxima este nevoie de 350 de cadre medicale.

Pentru inceput insa, aceasta unitate va functiona cu personal medical detasat de la alte spitale din Iasi, aflate in subordinea Consiliului Judetean.

Stiri pe aceeasi tema

Programul PRIMA CASA 2017 a fost simplificat de Guvern. Care sunt noile norme metodologice de implementare a programului Prima Casa

Cristiana Petrariu Bota

Iasi, capitala istorica a Romaniei! Presedintele Iohannis se afla la Iasi cu prilejul zilei sarbatorii Unirii Principatelor

Cristiana Petrariu Bota

Rovana Plumb a fost respinsa de Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru conflict de interese

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult