8.3 C
România
22 februarie 2024
Spitalul Municipal din Timisoara beneficiaza de o masina noua pe Sectia de Radiologie
Stiri locale

Spitalul Municipal din Timisoara beneficiaza de o masina noua pe Sectia de Radiologie

Una dintre multinaționalele care activează în Timiș își dorește să investească în domeniul sănătății, educației și al culturii. Printre actele de caritate făcute în ultimii 7 ani în Timișoara se numara si donarea unui autoturism Dacia Dokker pentru Sectia de Radiologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, scrie BanatulAzi.ro.

Relația fabricilor de anvergură din Timiș cu instituțiile publice ale județului oferă un sprijin activităților întreprinse și totodată poate aduce beneficii comunității. Conducerea orașului încurajează astfel de colaborări și face apel către toate firmele de amploare din județ, în vederea susținerii demersurilor ce au loc în comunitate. Spitalul Clinic Municipal de Urgență nu este singurul care a beneficiat de astfel de donații.

”Dorim să încurajăm acțiunile de genul acesta. În fiecare an noi venim în sprijinul comunității unde ne desfășurăm activitatea. Asigurăm sponsorizări în domeniul educației, sănătății și al culturii. Printre spitalele care au beneficiat de donații din partea noastră se află Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal. Promitem să ne facem simțită prezența în fiecare an în aceste instituții. De asemenea vrem să ne îndreptăm și spre universitățile din Timișoara, de unde provin angajații firmei noastre”, declară Mirabela Chera, director.

Acțiunea de donație a avut loc luni, 13 februarie 2017, constând într-un autoturism Dacia Dokker în valoare de 10.218 EURO. Ca urmare a donației, autoturismul va intra în folosința Secției Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara pentru transportul special al pacienților.

”Am întreprins mai multe demersuri pentru ca secția noastră să poată beneficia de un transport propriu, astfel încât pacienții să se deplaseze mai ușor de la Clinica de Radioterapie, unde sunt internați, până la Laboratorul de Radioterapie, unde sunt efectuate tratamentele. Pacienții noștri vor avea în sfârșit parte de transport facil între cele două locații”, a spus Dr. Sorin Dema, șeful Secției de Radioterapie.

„Donația acoperă o mare nevoie a spitalului. Aici este vorba despre transportul pacienților către diferite consultații interdisciplinare sau pentru tratament. Noi chiar am făcut o solicitare către Primăria Timișoara, care să cuprindă în bugetul pe acest an achiziția unei asemenea mașini. Cu mașina primită vom putea reduce categoric costurile pentru spital și perioada de așteptare a pacienților”, spune Olimpia Oprea, managerul general al Spitalului Municipal de Urgență din Timișoara.

Transportul pacienților se efectuează de 2 – 3 ori în fiecare zi. Spitalul va trebuie să suporte doar costurile cu privire la viitorul șofer al mașini. Donația primită permite Spitalului Municipal de Urgență să mai angajeze un șofer, acest aspect fiind foarte necesar pentru unitatea sanitară. Legea prevedea ca numărul de șoferi să fie egal cu numărul de mașini deținute.

Sursa text-foto: BanatulAzi.ro

Related posts

Protest pro Guvern in Caransebes, orasul natal al premierului Grindeanu

Lucy Ionesco

Elevii din Bucuresti vor beneficia de abonamente gratuite incepand cu data de 11 februarie

Lucy Ionesco

Accident in Caransebes, un autobuz plin cu muncitori a lovit un alt autovehicul

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult